Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter MacPherson fjäderben i en Chrysler Van

Den främre hjulupphängningen på en Chrysler van använder en MacPherson strut församling. Skruvfjädern monteras runt MacPherson fjäderben, och mellan de två, de stöder vikten av van och samtidigt ge en mjuk gång. Om stagen slits ut, då den främre hjulupphängningen flyter och studsar okontrollerat, vilket kan leda till att du förlorar kontrollen och orsaka en olycka. För att åtgärda problemet måste du byta ut den främre MacPherson fjäderben, vilket kan göras på ett par timmar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
Hex huvud nyckel set
Strut kompressor
ersätter MacPherson fjäderben
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen, lyft sedan upp framsidan av van med domkraften. Ta ett par pallbockar och sätta dem under ramen, sedan ta av framhjulen med däck järn.
2

Pop huven. Skruva loss främre fjäderben från fjäderben med 3/8-tums Ratchet och uttag. Unbolt broms slang och krängningshämmare från fjäderben med 3/8-tums Ratchet och uttag. Skruva loss staget från styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag och en fast nyckel och dra staget ut ur suspensionen.
3

Montera fjädern kompressorn på de spiralfjädrar på staget med 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera en hex-head nyckeln i toppen av fjäderben, sedan lossa staget muttern med en skiftnyckel. Ta strut locket av beståndet fjäderben med spiralfjäder intakt. Montera spiralfjädern och locket på ersättande fjäderben med en hex-head nyckel och en skiftnyckel, sedan Lossa fjädern kompressorer med 3/8-tums Ratchet och uttag.
4

Install stagenheten i suspensionen med 3/8-tums Ratchet och uttag samt en U-nyckel i omvänd ordning jämfört med demontering. Sätt tillbaka hjulen med däck järn och sänka van av domkraften står med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61827.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.