Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man kan stoppa en broms Squeak

En broms gnissla eller skrika kan slumpmässigt börja när du kör, även om du nyligen har haft bromsarna servad. Den gnissla kan vara tyst i början, och det kan komma och gå, men om du hör detta ljud bör du inspektera bromsarna för att fastställa orsaken. Den vanligaste orsaken till gnisslande bromsar är utsliten eller felaktigt smord bromsbelägg. Det finns dock andra skäl till gnisslande bromsar som bör beaktas innan du byter ut bromsbeläggen. Saker du behöver
Bil jack
Jack står
stoppklossar
Momentnyckel
Hylsnyckelsats
Broms smörjmedel
Vehicle reparationshandbok
Visa fler instruktioner
1

bort hjulet. Placera domkraften under fordonet, vid en lämplig jack-punkt, och använda domkraften att höja fordonet. Placera domkraften under fordonet och sänk domkraften tills fordonet vilar på pallbockar. Placera stoppklossar under hjulen som berör marken. Använd momentnyckel och uttaget inställd för att ta bort muttrarna från hjulet, och ta bort hjulet.
2

Fastställ orsaken till bullret. Inspektera bromsbeläggen eller bromsbackar för att se om de är slitna. Kontrollera bromsbeläggen för att se om det finns tillräckligt med smörjmedel appliceras på baksidan av dem. Se till att dynorna passar tätt inom bromsok. Om det inte verkar vara ett problem med bromsbeläggen eller skor, inspektera de andra komponenterna i bromsarna. Kontrollera bromsok samt bromsok diabilder, tappar och bussningar, du kan behöva ersätta dessa delar om det är för mycket glapp mellan bromsok och knoge. Kontrollera broms rotorer. Rotorerna kan behöva resurfacing om de har blivit glaserade eller grov, eller om de inte var färdiga ordentligt. Om ditt fordon har trumma stil bromsar, kontrollera överdriven bromsdamm, samt lös hårdvara. Addera 3

Byt ut slitna delar och smörj. Om orsaken till problemet bedöms vara en sliten del, byt ut delen. Det vanligaste problemet är utsliten eller felaktigt smord kuddar eller skor. Applicera smörjmedel på ryggen på bromsbeläggen, eller till bromsbacken kontaktytorna. För trumma stil bromsar, om det är för mycket bromsdamm, ta bort bromstrumman och rensa komponenter med broms renare.
4

Montera hjulet och lägre fordonet. Sätt tillbaka hjulet på plats, och använda momentnyckel och Hylsnyckelsats att dra åt hjulmuttrar lug till rätt moment specifikation, se reparationsinformation guide för att avgöra rätt specifikation. Höj fordonet för att få bort det från pallbockar och ta bort domkraften. Ta bort stoppklossar. Sänk bilen och ta bort domkraft. Pumpa på bromspedalen och testa bromsarna för att säkerställa att de fungerar korrekt innan du kör på allmän väg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58902.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.