Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bakbromsarna på en 1992 Toyota Camry XLE

Camry XLE använda skivbromsar på bakhjulen samt på framhjulen, vilket ger extra bromskraft samt ökad säkerhet, speciellt när den används tillsammans med låsningsfritt bromssystem. De bakre bromsarna tenderar att pågå längre än de längst fram, på grund av majoriteten av fordonets vikt överförs till fronten vid uppehåll, men det betyder inte att de bör försummas. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
mekaniker tråd
C-clamp
Ratchet och Hylsnyckelsats
rörtång
Visa fler instruktioner

1

Park Camry på en plan, jämn yta. Öppna huven och koppla bort den negativa batterikabeln för att förhindra stötar och oavsiktlig drift av fordonet.
2

Använd rörtång för att lossa muttrarna på hjulet. Lämna de muttrarna på hjul och höja fordonets bakre del med en domkraft. Stöd bilen med pallbockar. Slutför bort muttrarna med rörtång och ställa muttrarna åt sidan för förvaringen. Ta tag i hjulet med båda händerna och dra bort det i navet för att avslöja bromsen hårdvara.
3

Lokalisera de två skruvarna som håller bromsoket på fästet och ta bort dem med en spärr och uttaget. Skjut tjocklek av av bromsrotorn och suspendera den från en spiralfjäder eller annan upphängningskomponent med mekaniker tråd. Ta bort bromsbelägg från bromsok fästet.
4

Placera en av de gamla bromsbeläggen mot kolven insidan av bromsok och placera en C-klämma mellan den och baksidan av bromsok. Använd C-klämma för att trycka tillbaka kolven inuti okhuset.
5

Sätt i de nya bromsbelägg på monteringskonsolen. Placera bromsoket över klotsarna och rotorn. Sätt i två fästskruvar till baksidan av bromsok och dra åt dem med Ratchet och uttag.
6

Byt bromsarna på det andra hjulet som beskrivs i stegen ovan. När du är klar, montera hjulet på navet och sätt tillbaka muttrarna på bultarna, hand-dra åt dem innan du sänker bilen. Avlägsna domkraften från under fordonet och använda domkraft för att sänka den säkert till marken.
7

Dra åt hjulmuttrarna med rörtång. Anslut den negativa batterikabeln och stäng huven. Se till att trycka på bromspedalen fyra till fem gånger så dynorna är korrekt inställda i läge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59011.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.