Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur justera parkeringsbromsen på en 2005 Jeep Grand Cherokee

Den 2005 Jeep Grand Cherokee är utrustad med skivbromsar bak och ett "drum-in-hat" parkeringsbroms systemet. Till skillnad från andra system parkeringsbromssystem, använder detta system en uppsättning av små bromsbackar som expanderar mot hatten område av skivbromsrotorn att säkra fordonet när den är parkerad. Även om den är utrustad med en egen justeringsmekanism, skorna slits snabbt när parkeringsbromsen är kvar på under körning och kan behöva justeras. Hatten område av rotorn inte är funktionsdugliga och rotorn bör bytas ut om ytan är skadad. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Placera stoppklossar bakom framhjulen och placera domkraft under den bakre differentialen. Lyft baksidan av jeep tills hjulen är upplyfta från marken. Placera domkraften under bakre delen av ramen och sänka bilen på läktaren. Ta bort drivhjulen genom att lossa muttrarna som fäster hjulen på axeln och rulla hjulen ur vägen.
2

Lokalisera och ta bort gummiproppen på baksidan av bromssystemet uppbackning plattan som bromsarna bifogas. Sätt in en skruvmejsel i springan att pluggen togs bort från och känner för det tandade justerhjul. Addera 3

Skruva den nedåt i en uppåtgående riktning tills det finns en liten dra på bromsen genom parkeringsavgifter bromsbackar. Upprepa denna procedur på båda sidor av de bakre bromsarna. Dra åt parkeringsbromsen. Parkeringsbromsen ska låsa bromsarna inom sex till 10 klickar på ratcheting mekanism spaken. Upprepa inställningen som behövs för att uppnå detta intervall.
4

tillbaka hjulen och sänk Jeep från domkraften. Testa enheten för att kontrollera att parkeringsbromsen håller bilen med motorn igång och transmissionen i enheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58048.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.