Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur till Ändra Crown Victoria Bak Bromsbelägg

Ford Crown Victoria är en av de längsta tenured fordon i historien av Ford Motor Co Det har förekommit skivbromsar bak sedan början av 1980-talet, även om bilen även har funnits med bakre vals och applikationer sko. Det finns små variationer i förfarandet för att ersätta de bakre bromsbeläggen, beroende på år och version, men de flesta av processen är densamma. Eftersom de bakre bromsbeläggen står för endast cirka 25 procent av full-inramade sedan s bromsförmåga, de främre skivbromsarna behöver vanligtvis reparationer oftare. Saker du behöver
flaskdomkraft eller domkraft
Jack står
Vajerlängd
10 mm fast nyckel
15 mm skiftnyckel
6 mm hex bit ( tillval) katalog Ratchet (tillval) katalog Ford bromsok kolv verktyg (tillval) katalog Hjulmutter rörtång
bromsok kolv indragning verktyg eller 6-tums klämma
pads ersätter
Silikon broms smörjmedel
Momentnyckel med lämplig hylsa set
Visa fler instruktioner
1

öppna bagageluckan och stänga av luftfjädrat om den är utrustad. Knappen är på passagerarsidan av fender väggen. Inte alla Crown Victorias har luftfjädrat, så om brytaren inte är närvarande, är du klar att lyfta bakaxeln.
2

Ta bort navkapslar om tillämpligt. Placera domkraften eller domkraft under ramen tills den stöder fordonet men lämnar trycket på bakdäcken. Lossa muttrarna med hjulmutter lug skiftnyckel. Lyft bilen så högt att infoga en pallbock under ramen framför varje bakhjul. Ta bort muttrarna och hjul.
3

bort de två bromsok bildspel bultar. Beroende på vilket år av bilen, kan du stöta på en variant av bildspel eller guide bultar. Nya modeller kräver en 10-mm box-nyckel för att ta bort dem. Vissa äldre versioner kan kräva en 15-mm U-nyckel för att stabilisera hållaren styrbulten tillsammans med den 10-mm box-nyckel för att ta bort styrbulten. Även tidigare versioner kräver en 6-mm hex bit som kan användas med en spärranordning för att avlägsna de slide /guide bultar.
4

Swing tjockleken uppåt bort av bromsok fästet och sedan använda en längd av tråd för att fästa den bakre fjädring eller ramen. Låta den hänga från broms slangen kan skada slangen.
5

Ta bort de gamla kuddar från okhuset genom att släppa kvarhållningsflikama (på äldre modeller) eller ta bort dem från bromsok fästet ansluten till knoge (nyare modeller). Inspektera rotorn för skador som skåror, rost gropar, fläckar värme eller scoring. Om det behövs, byt ut rotorn.
6

Komprimera bromsok kolv med en tjocklek indragning verktyg eller en 6-tums C-clamp. Vissa versioner av Crown Vic som integrerar den bakre parkeringsbromsen kräver en skårad bromsok kolv verktyg som kan användas med en spärr för att skruva i den bakre bromsok kolv i medsols rörelse.
7

Place silikonfett längs pad hårdvara klipp, torka bort överskottet som hamnar på rotorn. Montera de nya dynorna. Placera tjocklek över rotorn. Rengör och smörj den icke-gängade delen av bilden bulten. Om styrbultar används på äldre versioner, måste du pop ut de inre bilderna av bromsok för att rengöra och smörja dem. Byt guide /slide bultar, och se till att rikta in dem ordentligt i sina säten. Dra åt bultarna.
8

Byt däck och hjulmuttrarna. Upprepa processen för den andra sidan. Sänk Crown Vic och sedan dra åt hjulmuttrarna med 100 foot-pounds med momentnyckel och lämplig hylsa. Vrid luftfjädrat omkopplaren tillbaka till läge "på" och sedan pumpa fotbromsen flera gånger till sittplats dynorna till rotorerna. Testkör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57452.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.