Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur få återförsäljarna att betala för något om garanti

bilhandlare är i branschen för att tjäna pengar, inte att ge kostnadsfria reparationer. Även återförsäljare reparerar sina bilar och ge tillverkarens service kvalitet reparation, kan du ha svårt att övertyga en bilfirma för att betala notan för en reparation om fordonet inte längre under återförsäljare garanti. Lyckligtvis för bilägare, det finns några lagliga sätt att få återförsäljarna att täcka en del av eller hela kostnaden för en icke-warrantied reparation, ger situationen uppfyller vissa kriterier. Instruktioner
1

Kontrollera minns. Forskning det specifika problemet i förhållande till bilens år, märke och modell. Om du får en hel del träffar efter att skriva "2010 Brand X Car Y Problem Transmission och påminner" i en sökmotor på Internet, är chansen att problemet kan ha orsakats av en fabrik defekt eller konstruktionsfel. Om så är fallet, gå igenom tillverkarens minns information. Om du kan hitta ett återkallande varsel för bilens problemet, är det återförsäljaravtal skyldig att fixa det gratis, oavsett garantin status. Bevisa problemet orsakades av en defekt del eller tjänsten
2

. Även om det inte finns ett återkallande, om problemet är ovanliga eller har skett långt tidigare i bilens livslängd än den borde ha, kanske du kan få återförsäljare att betala för reparationerna. Till exempel, om du har bilens olja förändrats på återförsäljaravtalet, och två veckor senare motorn blåser upp eftersom teknikern glömde att fylla på olja, är det återförsäljaravtal betalningsskyldig för reparationer.

Din återförsäljare för delar och serviceavdelning kan vara villig att erkänna att en defekt del, men om de inte gör det, kan du alltid få ett andra utlåtande från en lokal mekaniker butik och närma återförsäljaravtalet med det.
3

Kontrollera lokala och federala lagar. Vissa delar är warrantied för en viss tid, enligt lag. Främst är dessa delar såsom katalysatorer och utsläpp komponenter, men vissa andra delar omfattas också.
4

Prata med generalagenten. Du kanske kan förhandla med lokala återförsäljare om reparationer. Vissa fordon reparationer kan vara vanligt nog att ersättas av återförsäljare för en bråkdel av kostnaden eller till och med gratis, även om en faktisk återkallelse inte har utfärdats.
5

Ta generalagenten till domstol. Om du kan bevisa att problemet orsakades av generalagenten, eller att återförsäljaravtalet begått en handling av bedrägeri i hur de representerade bilen, kanske du kan få anlita eller pengarna återbetalas i domstol.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61063.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.