Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur vill kolla en Crank sensor på en 1993 GMC 350 Motor

En liten sensor kan göra stor skillnad i din 1993 GMC. Den 350 kubik-tums motor i fordonet använder en vevaxel lägesgivare, även känd som en vev sensor, eller en CKP-givaren, för att bestämma positionen av vevaxeln i motorn och relä som information till motorns dator. Om denna sensor misslyckas, då datorn kommer att kasta en kod, och motorn kommer inte att kunna köras. Ett sätt att avgöra om CKP sviktar är att kolla sensorn med rätt verktyg. Saker du behöver
Multimeter
LED testlampa
Visa fler instruktioner
1

krypa under framsidan av GMC och hitta vevaxelsensor. Det är på förarsidan av motorblocket, precis ovanför den harmoniska balansaxel på undersidan av motorn. Med dina händer, koppla ur selen leder till sensorn.
2

Justera multimeter till spänning. Fäst den negativa kabeln från multimetern till minuskabeln på batteriet med hjälp av klämman på ledningen. Fäst den positiva kabeln från multimetern till "C"-terminalen på veven sensorn, som är centrum stift på sensorn. Kontrollera att spänningen som visas på multimetern läser mellan 4.8 och 5.2 volt. Om den inte gör det, då sensorn behöver bytas ut. Om den gör det, sedan bryta ut LED testet ljuset.
3

Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "på" läge. Anslut LED testlampa till marken av batteriet med klämman på testet ljuset. Sätt spetsen av testet ljus in i CKP och på plint "B", som är på höger sida av sensorn. Se till att testa ljuset tänds. Om den inte gör det, då sensorn behöver bytas ut. Om den gör det, då sensorn fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61859.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.