Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsarna på en GMC Envoy

GMC Envoy använder ett skjutmått och rotor design för att maximera klämkraft på rotorerna och förbättrar bromsning. Hydraulolja rinner genom stålrör, som kallas "brake line" och skapar det tryck som behövs i bromssystemet att stanna fordonet. De bromsok och bromsbelägg är det fysiskt gör upphörande genom att skapa friktion mot bromsskivan. Rotorn är en skiva ansluten till drivhjulen. Med tiden kommer dynmaterialet bära ner som fodret, eller bromsbelägg, nöts bort genom friktion. När elektroderna är 1/8 tum, måste du ändra bromsarna. Saker du behöver
hylsnyckel med socket set
Gummiklubba
Zip-slipsar
Tvingfäste
Skruvmejslar (platt huvud och Phillips) katalog Däck skiftnyckel
Jack med 2 pallbockar
butik trasa
Brake Parts Cleaner Review gänglåsningsmedel
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lossa hjul muttrarna efter vrida dem moturs 1/4 varv.
2

Höj sändebud på pallbockar. Använd fabriken jack punkten i fronten på fordonet. The Jack punkter sitter bakom kylaren (framsidan) och bakom bålen, nära stötfångaren (bak). Att ändra de främre bromsarna, måste du jack upp på fordonets front. Om du vill ändra bak, måste du använda det bakre uttaget punkten. Addera 3

Placera en pallbock under varje av de fyra nypa svetsar belägen i den främre och bakre delen av sändebudet ( om du ändrar alla av bromsarna på en gång).
4

Finish lossnar och ta bort hjulmuttrar lug, och dra hjulet från hjulnavet.
5

Lossa den övre och nedre bromsok fästbultar och ta bort bromsoket. Sedan, fast bromsok till spiralfjädrar på uppskov med zip-band.
6

Pop gamla bromsbelägg ur bromsok med en gummiklubba. Du kanske kan ta bort dem för hand, men ibland fastnar i bromsoket. Vila ansiktet på en av de gamla bromsbeläggen mot kolven av bromsok och skjut en c-klämman över bromsbelägget och bromskaliperenheten. När man helt fästa den klämma, kommer det att tvinga dynan mot kolven och tvinga kolven tillbaka in i bromsoket. Du måste tvinga tillbaka kolven i bromsoket så att de nya, tjockare bromsbelägg passar.
7

in de nya dynorna med den böjda sidan av bromsbelägget vänd inåt mot bromsoket. Rikta in flikarna på toppen och botten av de nya kuddar med klämmorna på tjocklek och tryck på flikarna i klämmorna.
8

ihop bromsoket. Installation /montering sker i omvänd borttagning.
9

Spray hela bromsaggregatet ner med broms delar renare och en ren trasa.
10

Montera hjulet och dra åt muttrarna. Sänk sändebud till marken och dra åt muttrarna till 100 kg-ft. med en momentnyckel. Ställ ratten på momentnyckeln till 100 kg-ft. och vrid muttrarna medurs i ett Criss Cross mönster med momentnyckel tills skiftnyckel klick.
11

Pump bromsarna för att återställa bromstrycket tills pedalen är fast.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57317.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.