Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre bromsarna på en 1997 Mazda Protégé

De främre bromsarna på Mazda Protégé är ​​lätta att byta ut. Du kan räkna med att det tar cirka 30 minuter att byta broms på varje hjul. När du byter ut bromsbeläggen, är det en bra tid att inspektera broms rotorer för ytskador. Eventuella spår eller andra skador på rotorerna behöver din uppmärksamhet. Du kan slutföra detta projekt i din uppfart, rädda dig från att betala arbetskraftskostnader på en verkstad. Saker du behöver
Automobile jack
stödbenet
rörtång
stoppklossar
Turkiet Baster
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
Tvingfäste

Visa mer instruktioner
1

Placera Mazda på ett plant underlag och stäng av nyckeln. Öppna motorrummet och avlopp hälften av bromsvätska från bromshuvudcylindern med Turkiet baster. Placera vätskan i tråget för korrekt återvinning senare. Huvudcylindern är längst bak i motorrummet på förarsidan.
2

Placera stoppklossar bakom bakhjulen i Protégé. Lyft upp bilen med domkraft. Placera en pallbock under Mazda och höja den till ramen på bilen. Avlägsna muttrarna från hjulet med rörtång. Dra av hjulet från bilen.
3

lossa bultarna på bromsoket med en hylsa och spärrskaft och dra den från fästet. Placera bromsok och bakre bromsbelägg i gapet på C-klämma och vrida handtaget tills käftar Tvingfäste skjuta bromsok tillbaka kolven i bromsoket bostäder. Ta bort bromsbeläggen från bromsoket.
4

Placera en ny uppsättning bromsbelägg i bromsoket. Placera bromsok på fästet och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Sätt hjul på bilen och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under Mazda. Sänk bilen till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.
5

Lägg färsk bromsvätska till huvudcylindern som behövs när båda hjulen är kompletta. Pumpa bromsarna flera gånger tills pedalen känns fast. Detta kommer sits bromsbeläggen mot bromsskivan. Kontrollera bromsvätskan för att se om du behöver lägga till mer till huvudcylindern. Aldrig lägga vätska över "Max" linje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58614.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.