Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Återställ Bakre Skjutmått

Återställa en bakre bromsok kolv kräver två separata förfaranden beroende på vilken typ av märke och modell bil som du arbetar med. Eftersom bromsok kolvarna sitter nära till dynorna och rotorer, ger bromspedalen svar, när du byter kuddar och /eller rotorer (både tjockare än de gamla), måste du göra plats för dem. För att göra detta behöver bromsok kolv som ska återställas. När komprimerad, kolvarna måste sedan expandera igen för att ge en korrekt inbromsning svar på efterfrågan med bromspedalen depression. Saker du behöver
Fordonsspecifika reparationshandbok
bak bromskolvens Tool Review 3/8-tums spärrnyckel med 6-tums förlängning
Bakre bromsok kolv reset verktygslåda
C- klämma
12-tums justerbar kanalen låser
Fordonsspecifika bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Se fordonsspecifika reparationshandbok innan du försöker komprimera bakre bromsok kolv. Många fordon har en skruv-in kolven på bakre bromsok, men det finns några som kan komprimeras med en C-klämma eller lås kanal. Använda fel verktyg kan skada kolvarna i den bakre bromsok.
2

Använd den bakre bromsok kolv verktyg med en 3/8-tums Ratchet och 6-tums förlängning att skruva den bakre bromsok i en medsols om tillämpligt. Detta sexsidiga verktyget erbjuder sex olika kolvar applikationer och täcker mest populära fordon som använder skruv-in kolvarna. Med en spärr och förlängningen håller bromsoket ordentligt, sätt i kubik verktyget i spåren i kolven och driva kolven helt i hålet.
3

Komprimera bakre bromsok kolv med en bromsok kolv reset verktygslåda. Även om mycket dyrare än det verktyg som används i steg 2, kommer detta kit omfatta fler fordonsapplikationer och kan också fungera som en C-klämma anordning för bakre bromsok som inte kräver en skruv-in kolvens rörelse. Matcha upp adaptern, i förekommande fall, till kolven, sedan bifoga det till körningen hålet i verktyget. Sätt ankaret inuti det yttre okets hus och vrid långsamt enheten att komprimera kolven.
4

Använd samma kit för att komprimera en icke-skruv-in bromsok kolv på samma sätt. Istället för att sätta in en adapter, placera en gammal kudde eller typ av stag mellan drivningen av verktyget och kolven och sakta dra hålet drivningen av verktyget.
5

Använd en 12-tums par kanal lås eller en 6-tums C-clamp om bromsok kolven är ihålig. Placera en gammal kudde mot kolven och långsamt komprimera kolven inåt med det valda verktyget.
6

Pump bromspedalen när de bakre bromsarna har satt tillbaka, ersatt hjulen och fordonet är tillbaka på marken. Pumpning pedalen kommer att förlänga kolvarna att kontakta dynorna till rotorerna och eliminera varje sponginess i bromspedalen. Fem till sex gånger borde räcka, men pumpa pedalen tills den känns fast. På vissa import bilar, kan reparationshandbok ange att tillämpa och ur parkeringsbromsen när man pumpar på bromspedalen. Detta är att hjälpa justera parkeringsbromsen och bakre kolven.
7

Kontrollera nivån på bromsvätskan i huvudcylindern när din bromspedalen är fast. Lägg bara ny bromsvätska som är specifik för din bil. Den reparationshandbok anger (eller locket /hatten för din huvudcylinder bromsvätskebehållaren) vilken typ av vätska att använda. Det vanligaste är DOT 3 bromsvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57606.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.