Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur ändrar jag främre rotorerna på en Lexus ES300?

Ändra främre rotorerna på Lexus ES300 är inte svårt. Du måste se till att rotorerna i gott skick så att bromsen förblir effektivt. De broms rotorer arbetar tillsammans med bromsbelägg och bromsok för att bromsa och stoppa Lexus med friktion. Om bromsbeläggen inte kan greppa rotorerna säkert, kommer de inte att stoppa bilen effektivt. På samma sätt kommer spåren i rotorerna göra bromsbeläggen slits snabbare än de annars skulle. Byte av rotorerna i din ES300 bör ta ca 30 minuter för varje hjul. Saker du behöver
Automobile jack
Jack står
Stoppklossar
rörtång slipsar
Wire
Tänger
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner

1

Park Lexus på en plan yta och placera stoppklossar bakom bakhjulen. Hissa upp bilen med domkraft. Placera en pallbock under bilen nära lyftpunkten och höja stativet till ramen.
2

Avlägsna muttrarna från hjulet med rörtång. Dra av hjulet från bilen. Lossa skruvarna på bromsoket med en hylsa och spärrskaft. Dra bromsok från konsolen och fäst den på staget med en tråd slips. Dra bromsrotorn av Lexus hjulaggregatets.
3

Sätt den nya rotorn på ES300. Klipp av tråden slips håller bromsoket till staget, med hjälp av tång. Placera bromsok på fästet och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Flytta hjulet på Lexus och dra åt muttrarna med rörtång.
4

bort stödbenet från under bilen. Sänk bilen till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58570.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.