Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar en parkeringsbroms på en 2001 GMC Savana

Parkeringsbromsen avlastar 2002 GMC Savana transmission medan van är i parken. Parkeringsbromsen kan användas som en backup broms i händelse av ett fel på huvud bromssystem - det är därför Parkeringsbromsarna ibland kallas nödbromsar. Under tiden en bil parkeringsbroms kablar tenderar att sträcka ut och behöva justeras hårdare för att parkeringsbromsen att fungera korrekt. Du kan göra justeringen själv hemifrån med hjälp av några verktyg som du kan köpa från en Biltema. Om du brukar göra dina egna reparationer, har du förmodligen redan äger dessa verktyg. Saker du behöver
4 stoppklossar
Golv jack
Jack står
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp parkeringsbromsen hantera fem klick.
2

Sätt två stoppklossar framför de två framhjulen och två underläggskilen bakom framhjulen. Placera domkraften under bakre delen av fordonet och höja Savana tillräckligt hög för att glida jack står under rambalk på vardera sidan av den bakre delen av skåpbilen. Sänk Savana på pallbockar med domkraften.
3

Hitta justeringen muttern på parkeringsbromsen kabeln under Savana.
4

Använd en skiftnyckel att dra åt justermuttern. Testa justeringen genom att snurra vänster bakhjul i ett efterblivet rörelse. Om det tar båda händerna för att snurra det bakåt och det låser när du försöker snurra den framåt, då du har justerat den korrekt.
5

Frikoppla nödbromsen och snurra varje bakhjulen. De ska snurra lätt utan motstånd.
6

höja fordonet med domkraft, ta bort jack läktaren, och lägre fordonet till marken. Ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58372.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.