Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Låsningsfria bromsar Komponenter

Låsningsfria bromssystem har revolutionerat sättet fordon fungerar i olyckssituationer och farliga väderförhållanden. Tekniken är datorbaserad med flera system ombord som kontrollerar trycket som tillämpas på bromsarna samt upptäcka hur föraren bromsar att förutse olyckor och förhindra hjullåsning. Otaliga liv har räddats genom detta nu-standard bit av fordonets utrustning. Electronic Control Unit

elektronisk styrenhet (ECU) samlar in data från bilens sensorer för att upprätthålla korrekt funktion på bilens utrustning. I ett låsningsfritt bromssystem, driver ECU direkt den hydrauliska styrenheten (HCU), som aktivt kan ventiler och sensorer som hanterar låsningsfria bromsar. Den elektroniska styrenheten att detektera förarens plötsliga inbromsning och skicka en signal till HCU att förhindra låsning.
Hydraulventil

hydrauliska styrenheten är nära integrerad med ECU och består av flera magnetventiler som kontrollerar bromstryck för vart och ett av fordonets hjul. Den HCU gör i huvudsak det arbete som förmedlas av ECU genom fordonets sensorer. Detta svar måste köras i realtid för att tillåta föraren att behålla kontrollen över fordonet under plötslig eller "panik bromsning" som svar på plötsliga förändringar i väglaget eller trafikmönster.
Controller Area Nätverk /Central styrenhet

att möjliggöra detta i realtid funktionalitet låsningsfria bromssystem, fordon anställa ett Controller Area Network, eller CAN-systemet. CAN är en rad programmering protokoll som arbetar tillsammans med bilens centrala styrenhet för att binda flera sensor-baserade signaler till en signal så att ECU kan läsa dem snabbt och bearbeta informationen. Den centrala styrenheten är ett självreglerande system som består av två mikro-styrenheter som övervakar varandra för korrekt funktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57865.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.