Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur bromsarnas slitage

Moderna bilar bromssystem är effektiva och tillförlitliga. Bromsarna fungerar genom att generera friktion, och de olika delarna slits ut med tiden. Bromsbelägg och bromsbackar slits ut regelbundet, och under tiden bromsskivor och trummor kan slitas ut liksom. För att säkerställa korrekt funktion av bromsarna vid alla tider är det viktigt att dessa slitage-utsatta komponenter ska kontrolleras regelbundet och bytas ut vid behov. Du kan spara både tid och pengar genom att lära sig att kontrollera bromsen bära själv. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Automobile jack
Säkerhetsställ mutterdragare
Mallet
Skruvmejslar
Fint graderad linjal
Bromsskiva mikrometer
Bromstrumma mikrometer
Visa fler instruktioner
Disc Brake Procedur
1

parkerar fordonet på fast och jämn mark. Sätt automatväxellådor i parken, och satte manuella växellådor i första eller backväxel. Aktivera parkeringsbromsen. Säkert blockera framhjulen om service en bakbroms, eller bakhjulen om service en frambromsen. Delvis lossa muttrarna på hjulet för att servas ungefär ett helt varv vardera. Palla upp bilen och ställ den säkert på en säkerhet monter. Slutför bort muttrarna och dra av hjulet.
2

Mät skivan tjocklek på flera ställen med en bromsskiva mikrometer. Jämför måtten med den minsta tillåtna tjocklek som stämplat in metallen i skivan, vanligen på fälgen.
3

mäta tjockleken på bromsbeläggen pad med den fint graderade linjalen. Du kan mäta tjockleken på den inre delen av fodret. Den yttre delen av fodret kan nås genom inspektionen öppningen i bromsoket ram. Jämför den uppmätta tjockleken till tillverkarens rekommenderade minsta tjocklek. Detta kan hittas i fordonet verkstadshandbok eller en eftermarknad reparation manual. Dessa är vanligtvis tillgänglig på lokala bibliotek. Du kan också fråga på ditt lokala Biltema. Addera Trumbroms Procedure (bakbroms)
4

Parkera fordonet på fast och jämn mark. Sätt automatväxellådor i parken, och satte manuella växellådor i första eller backväxel. Dra åt parkeringsbromsen och säkert blockera framhjulen. Delvis lossa muttrarna på hjulet för att servas ungefär ett helt varv vardera. Palla upp bilen och ställ den säkert på en säkerhet monter. Slutför bort muttrarna och dra av hjulet. Lossa parkeringsbromsen.
5

bort bromstrumman. På många bilar det kommer att dra rätt av navet, men ibland kan det hållas för att navenheten genom att behålla skruvar eller bultar. Om så är fallet, ta bort de kvarhållande fästanordningar innan du drar trumman off. Trumman kan också hållas genom ett stort nav mutter, i vilket fall detta först måste demonteras innan trumman. Om trumman sitter fast på fästplattan, knacka trumman med en gummi-eller plasthammare för att lossa den. Se till att inte slå på trumman så hårt att det spricker.
6

Mät innerdiameter bromstrumman i flera riktningar med hjälp av en trumma mikrometer. Diametern bör vara lika i alla riktningar, vilket indikerar att trumman är rund. Jämför den uppmätta diametern till tillverkarens rekommenderade maximala diameter. Denna information kan hittas i lämplig verkstadshandbok eller eftermarknaden motsvarande reparation manual. Om ingen manual finns tillgänglig, är den högsta tillåtna valsdiametern normalt instansat i metallen på utsidan av trumman. Mät tjockleken på bromsbeläggen sko med en fint graderad linjal och jämför
7

tillverkarens rekommenderade minimum. Denna information kan hittas i bilens verkstadshandbok eller eftermarknad reparation manual, eller så kan du fråga på en Biltema.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58591.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.