Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter S10 lägre länkarm

S-10 pickuper har varit populärt sedan 80-talet, eftersom de är prisvärda, lätta att arbeta med och har massor av eftermarknaden tillbehör. Om du vill sänka din lastbil eller installera krockkuddar, som ersätter den undre länkarm för en ny enhet är en vanlig modifiering och kan göras hemma med rätt verktyg. Det tar ungefär en timme för varje sida att åstadkomma. Saker du behöver
Jack
Jack står
1/2 "spärrskaft och hylsor satt
3/8" Ratchet och Hylsnyckelsats
Trådkrok
Däck järn
Open -nyckel som
Sprint avdragare
ersätter saxsprint
Replacement
styrarm 24 "bända bar
Vice grepp
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framför lastbilen med hjälp av domkraft och fäst den på pallbockar. Kontrollera att bilen är säker innan du kryper under den.
2

Ta bort framhjulen med däcket järn och placera däcken åt sidan.
3

Unbolt bromsoket från spindeln med 3/8 "spärrskaft och hylsor. När tjockleken är avstängd, anslut den till trådkrok och hänga den från ramen. Du vill inte låta bromsoket hänga lös av bromsen linje, annars bromsledningen kan gå av och orsaka fel.
4

unbolt botten av chocken från den nedre länkarmen med 3/8 "spärrskaft.
5

Koppla toppen av chocken genom att klämma vice grepp på axeln och med en fast nyckel för att lossa den övre muttern. Skjut sedan chocken ut genom den lägre länkarm.
6

Placera domkraften under den nedre styrarmen och lyft det tills domkraften är mot lägre länkarm, men gäller inte tillräckligt tryck för att lyfta fordonet i luften.
7

Dra ut sprinten som håller fast den övre länkarm till spindeln med sprinten avdragare. Upprepa denna process för sprinten på nedre länkarm.
8

Unbolt övre länkarm från spindeln med 3/8 "spärrskaft. Detta kommer att frigöra fjädern, så se till att domkraften är där, annars lägre länkarm kommer att skjuta ut och kan skada dig.
9

Sänk domkraften långsamt, vilket gör att trycket att släppa från våren .
10

Dra ut fjädern från den undre länkarm med 24 "spett.
11

unbolt spindeln från undre länkarm med 3/8 "spärrskaft. Du kan sedan dra av spindeln med händerna och placera den åt sidan.
12

Unbolt lägre länkarm från chassit med 1/2 "spärrskaft, hylsor och en skiftnyckel . När bultarna tas bort, kan den lägre länkarm dras från chassit.
13

Installera den nya lägre länkarm med fabriken hårdvara och 1/2 "spärrskaft, hylsor och en öppen -nyckel.
14

Återmontera framvagnen i omvänd ordning jämfört med demontering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60013.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.