Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vilka är orsakerna till Brake Noise?

Bromssystemet är absolut nödvändig för en säker drift av ett fordon. Om ett fordons bromssystem inte fungerar föraren inte kan ha möjlighet att stoppa fordonet i tid för att undvika andra fordon eller hinder. Det är förståeligt att vissa förare är oroliga när någon buller kommer från deras fordonets bromsar. Ibland källan till bullret är ofarliga men andra gånger är det ett symptom på ett allvarligt problem med bromssystemet. Nya Pads

Ibland när nya bromsbelägg är installerade på ett fordon som de gör buller. Efter att bilen används med de nya bromsbelägg under några veckor, minskar buller från de nya dynorna tills den försvinner helt. Buller från nya bromsbelägg sker oftast med kuddar gjorda av hårdare material.
Temperatur

Speciellt med metalliska bromsbelägg, kan utomhustemperaturen orsaka bromsgnisselförebyggande. Denna bromsgnisselförebyggande sker oftast när vädret är kallt och lite fuktig, till exempel en kall vintermorgon. När fordonet körs och bromsarna används på och av, försvinner bromsbelägg hetta upp och buller.
Varningsindikator

Vissa bromsbelägg är utrustade med en varningsindikator inbyggd i dynan. Ett tunt stycke av metall placeras i dynan vid den punkt där det är slitet ner tillräckligt det behöver bytas ut. Den tunn bit metall kommer i kontakt med skivan metall bromsen och skapa ett gnisslande ljud varje gång fordonets bromsar. Denna squeal är att låta föraren känna bromsbeläggen har slitits ned till den punkt de behöver bytas ut. Trumbromsar kan också göra ett ljud när bromsbackarna behöver bytas, men ljudet är inte en skrika, men mer av ett låglutande hum eller stöna.
Problem

Brake buller kan också signalera ett problem med ett fordons bromssystem. Många faktorer kan orsaka att brus kommer från en fordonets bromsar. Bromsskivor som är skadade från värmen bromsning eller har en grov yta kan orsaka broms tongångar. Om bromsskivorna helt enkelt ha en ojämn yta som de kan ha möjlighet att lackeras, där en del av ytan är rakat bort att göra skivan slät igen. Om skivan är knäckt det bör ersättas för att undvika misslyckanden bromssystem. Brake buller kan också orsakas av lösa bromsbelägg. Med någon typ av bromsar, är ett skrapande ljud ett tecken på metall-på-metall-kontakt mellan bromsbackarna och trumman eller kuddar och rotor, dvs skorna eller kuddar bärs helt borta och måste bytas.

Varning
p Om du hör ett ovanligt ljud från bromsarna, har bilen kontrolleras av en kvalificerad mekaniker omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57879.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.