Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur justera parkeringsbromsen på en 1997 Ranger

Justera parkeringsbromsen på din 1997 Ford Ranger själv för att spara tid och pengar. Du kommer att känna att det är dags att justera parkeringsbromsen när din Ranger håller inte helt stilla medan parkerade på en nedförsbacke lutning. Justering av parkeringsbroms minskar slack i parkeringsbromsen kabeln, förhindrar glidning. Göra jobbet i några få enkla steg. Saker du behöver
4 stoppklossar
Jack Sida 2 pallbockar
Tänger
Kabel spänningsprovaren
Visa fler instruktioner
1

Steg på parkeringsbromsen pedalen så att den går hela vägen till golvet. Position stoppklossar framför och bakom framhjulen.
2

Lyft upp den bakre änden av Ranger med en domkraft och positionen pallbockar bredvid bakhjulen. Sänk bilen på pallbockar.
3

Skjut under Ranger. Hitta och hålla fast en gängad stång under mitten av fordonet. Leta efter equalizer muttern på stången och dra åt den med tänger sex varv.
4

Hitta utjämnarna bredvid de bakre trumbromsar inuti hjulhusen. Placera mätaren kabelspänningen bakom equalizer och ställa spänningen upp till 600 pounds.
5

Lossa parkeringsbromsen. Kontrollera att de bakre hjulen snurrar fram fritt.
6

Höj Ranger med domkraften bara tillräckligt hög för att ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Avlägsna domkraften och underläggskilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58414.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.