Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY: Stuck Caliper på en Ford Escape

En broms på din Ford Escape inte släpper ordentligt, orsakar buller, överhettning av bromsen och svår körning. Problemet är kärvande bromsok. Byte av båda bromsok på denna axel kan krävas om inte fastnar tjocklek kan repareras. Reparation eller byte av en uppstoppad bromsok är en uppgift som kommer att kräva en viss fysisk ansträngning, men är väl inom förmågan för den genomsnittliga hem hantlangare. Varför Skjutmått Stick

De vanligaste orsakerna till en stucken bromsok är hög friktion i bromsok diabilder och bromsbelägg som är helt utslitna. Det senare problemet är reparerad med en uppsättning nya bromsbelägg och rotorer, men även sticker bilderna är ofta repareras.
Avlägsna Caliper och Rengör objektglasen
Jack

Escape tills däcket är igång och stödja fordonet på pallbockar. Se till att det är väl stöds eftersom du kommer att arbeta under fender att göra denna uppgift. Avlägsna däcket och ställ åt sidan för nu.

Bromsoket hålls på med två bultar. Dessa skruvar är placerade på toppen och botten av bromsok. Innan att ta bort bultarna försöker bända bromsok tillbaka mot mitten av bilen för att koppla den klämverkan på bromsbeläggen. Även en liten mängd av rörelsen kommer att göra bort av bromsok mycket lättare. Efter avlägsnande skruvarna lyfter bromsok bort från rotorn. Tie bromsok ur vägen och på ett sådant sätt, att det inte hänger från gummislangen. Denna process är densamma för främre och bakre bromsok.

I varje monterings bulthålen är en löstagbar metallrör. Dessa är bromsok diabilder. Skjut tillbaka gummistövlar och tvinga de glider ur sina hålor. Borttagning av bromsokshållare från fordonet är ofta nödvändigt att avlägsna bilderna om de har fastnat. Kläm fast bromsokshållare säkert i ett skruvstäd och dra i bilden med en tång eller skruvstäd grepp. Några penetrerande olja kan hjälpa till med processen. Om du inte kan ta bort dem bromsok måste bytas. Ersättare i par rekommenderas starkt. När bilderna tas bort från sina borrningar rengöra alla gammalt fett och rost från dem med fint sandpapper eller en stålborste i en kvarn. Också rengöra insidan av borrningen i bromsoket. En borrkrona hålls i handen och sakta vred fungerar ganska bra för detta. Coat den rensade slide frikostigt med silikonfett och installera i hålen. Installera gummistövlar i spåret i slides.The bilderna måste enkelt flyttas fram och tillbaka i hålen.
Slutar jobbet

Använda en stora C-klämma skjuta bromsok kolven tillbaka helt. Det är lätt att göra om du placerar en gammal bromskloss mot kolven och klämma mellan den och baksidan av bromsok. Dra åt Tvingfäste tills kolven är helt komprimerad i bromsoket. Montera nya bromsbelägg och bromsok och dra bromsok bultarna ordentligt.

Sätt däcken igen och dra åt öronen ordentligt. Tryck ner bromspedalen flera gånger innan du försöker köra fordonet. Inte göra detta kan resultera i en olycka när dynorna måste sitta mot rotorn för bromsen att fungera korrekt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57531.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.