Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter den främre rotorn på en RX330

De främre broms rotorer på Lexus RX330 modell fordon är den viktigaste komponenten att de främre bromsarna komprimeras mot att stoppa fordonet. De främre rotorerna på Lexus RX330 är också ventileras för att låta värmen att fly från broms rotorer. Denna avluftning design på främre broms rotorer hjälper till att förhindra skevhet och sprickbildning från extrem värme. När de främre rotorerna börjar spricka och förvränga kommer rotorerna måste bytas ut. Saker du behöver
Jack
Jack står
rörtång
1/2-tums enhet breaker bar
Hylsnyckelsats
brytjärnet
bungee rep
Allen skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1

Park Lexus RX330 i området som du kommer att arbeta i och ställa nödbromsen.
2

Öppna huven och ta bort locket från bromsvätskebehållaren.
3

Lossa alla muttrarna på framsidan förarsidan av Lexus RX330 med rörtång.

4

Jack framsidan av Lexus RX330 upp och satte en pallbock under varje rambalk bakom varje framdäcket. Sänk domkraften så att Lexus RX330 vilar jämnt på pallbockar.
5

Finish lossa muttrarna från klackarna och dra hjulet från navet. Ställ ratten åt sidan.
6

Leta bromsoket som sitter på toppen av bromsrotorn. Ta spett och hålla det mellan den bakre bromsbelägg och broms rotor. Bänd den bakre bromsbelägget mot baksidan av bromsoket. Detta kommer att komprimera cylinder inuti bromsoket nog för att du ska kunna vrida bromsoket.
7

Ta bort den nedre, bromsok-monteringsbulten på baksidan av bromsok med 1 /2-tums breaker bar och en socket. Bromsoket på Lexus RX330 har en bult på den bakre botten av bromsok och en spindelbult på toppen av bromsoket. När du tar bort den nedre bulten från baksidan av bromsok, sväng bromsok uppåt. Sätt bungee rep i ena änden av bromsok och hänga den andra änden av bungee rep på ramen järnväg. Detta kommer att ge dig utrymme som behövs för att ta bort bromsskivan från navet.
8

Avlägsna Allen-head bolt som håller bromsen rotorn på plats. Den Allen-head bolt är på motstående av bromsrotorn. Sätt insexnyckeln insidan av Allen huvudet bult och vrida insexnyckeln moturs för att lossa och ta bort bulten.
9

Skjut gamla bromsrotorn rakt ut av navet. Ställ rotorn åt sidan och skjut den nya bromsen rotorn på navet. Skruva Allen-head bolt tillbaka in i vänd av rotorn och dra åt Allen-head bolt ned tätt med Allen-head skiftnyckel.
10

Haka bungee rep och skjut bromsoket tillbaka över den nya bromsrotorn. Skruva den bakre botten-monteringsbulten tillbaka i bromsoket. Dra åt den bakre bromsok bolt ned tätt med 1/2-tums enhet breaker bar och en socket.
11

Skjut tillbaka hjulet på navet. Skruva muttrarna på och dra ner dem med rörtång. Sedan står jack Lexus RX330 upp och ta bort domkraften. Sänk Lexus till golvet.
12

Slutför dra åt muttrarna ner tätt med rörtång. Skruva tillbaka locket på bromsvätskebehållaren. Följ dessa steg för att byta bromsrotorn på passagerarsidan också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57946.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.