Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Booster Ström Broms på en '97 Chevy Pickup

Strömmen bromsservo på en 1997 Chevrolet pickup - i det här fallet, en Silverado - använder vakuum som skapats av motorn för att hjälpa föraren bromspedal i att trycka ned kolven i huvudcylindern, vilket stoppar trucken. När du förlorar vakuum, förlorar du den makten också, och din lastbil slutar inte så effektivt. Den fix ersätta booster, vilket kan göras på ungefär två timmar. Saker du behöver
obestämd nyckel satt
Ficklampa
skruvmejsel
3/8-tums ratchet, förlängning, universalkoppling och socket set
ersätter bromsservon och packning

Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Lokalisera bromsförstärkare på förarens sida av trucken. Det är en 1-fot bred cirkulärt stycke med bromshuvudcylindern bult på framsidan av det. Dra bort vakuumet raden i bromsservon med händerna. Sedan skruva isär huvudcylindern från bromsservon med en skiftnyckel. Dra inte huvudcylindern bort av bromsen booster ännu.
2

krypa under instrumentbrädan. Använd ficklampa för att hitta klippet som håller bromspedalen till bromsservon kopplingen. Ta bort clipset med platt skruvmejsel och dra booster kopplingen bort av pedalen. Unbolt bromsservon från brandväggen med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag, och om nödvändigt, använd en kardanknut för att komma åt bultarna med spärrfunktion.
3

Pull huvudcylindern bort av bromsservon med händerna, samtidigt som du drar bromsservon bort av brandväggen. Ta bort packningen också. Montera en ny packning på baksidan av ersättning bromsservon, skjut sedan booster på brandväggen. Skjut huvudcylindern på bromsservon och löst montera muttrarna på huvudcylindern med händerna.
4

Gå under instrumentbrädan och anslut kopplingen bromsservon från ersättare bromsservon på bromspedalen med det ursprungliga klippet. Sedan bult bromsen booster till brandväggen med spärrfunktion. dra åt bultarna mellan huvudcylindern och bromsservon med fast nyckel, och tryck vakuum linje tillbaka till boostern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57863.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.