Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar en ventil Brake Check på en 94 Jeep Wrangler

Chrysler Jeep har producerat Wrangler version av sin berömda terrängbil sedan 1987. 1994 Wrangler har YJ beteckning och finns med antingen en rak fyrcylindrig eller rak sexcylindrig motor. Det hydrauliska systemet är uppdelad i två kretsar för att upprätthålla bromsförmåga om en bromsslang läckor i en krets. Huvudcylindern har en behållare för varje krets. En sensor i backventilanordning signalerar en varningslampa om den ena eller den andra kretsen misslyckas. Backventilen eller utjämningsventil balanserar fram och bak inbromsning i plötsliga stopp och innehåller en sensor och switch för att varna för fel i en hydraulisk krets. Saker du behöver
Wrench set
Skruvmejselsats
nyfikna Tool Review plastbehållare
Plastpåsar
Extra bromsvätska Sida 3/8 tum gummislang, 12 inches lång

Visa fler instruktioner Review bort Valve
1

Lokalisera kombination eller backventilen i huvudcylindern. Placera en plast behållare under ventilen för att fånga bromsvätska och vara säker på att täcka alla målade ytor under och runt ventilen med plast eller tidningar i fall vissa spill bromsvätskan.
2

Lossa och koppla den hydrauliska linjer från ventilen med hjälp av en skiftnyckel. Omedelbart plugga linjer med plastpåsar för att förhindra smuts eller andra föroreningar kommer in de hydraulsystemet.
3

Dra den elektriska kontakten från framsidan av ventilhuset. Detta är tryckskillnaden switch.
4

Lossa och ta bort bulten som håller ventilen på fästet. Ta bort ventilen från motorrummet.
Installerar en ventil
5

Placera ventilen på plats på monteringskonsolen och installera och dra åt bultarna med en skiftnyckel.
6

Anslut elkontakten till tryckskillnaden switch.
7

Fäst hydraulslangarna till ventilhuset och dra åt med en skiftnyckel.

Bleed Hydraulik
8

Bromsa flera gånger med motorn avstängd för att bli av med eventuellt kvarvarande vakuum i ledningarna.
9

Dra tillbaka klippen på huvudcylindern och ta bort locket. Fyll cylindern med bromsvätska och lägg tillbaka locket på och göra upp klippen.
10

Lossa muttrarna på alla fyra hjul med en rörtång. Lyft upp fordonet med en domkraft och lägre på pallbockar. Slutför bort muttrarna på alla fyra hjulen och ta bort hjulen.
11

Lossa avluftningsventilen något på höger bakhjul dra åt det så det är bara skön. Sätt gummislang på änden av avluftningsventilen och sätta den öppna änden av röret i plastbehållare. Kontrollera att det finns en halv tum eller så av bromsvätska i behållaren. Få en assistent att pumpa bromsarna flera gånger sedan håller ner bromspedalen. Öppna avluftningsventilen bara något och observera vätskan rinner ut röret. Luftbubblor bör komma ut ur röret med vätskan. När vätskan saktar ner avsluta ventilen med en skiftnyckel. Dra åt avluftningsventilen.
12

Gå till vänster bakhjul och upprepa blödning proceduren, titta efter luftbubblor och stänger ventilen igen när vätskan och luftbubblor sluta komma ut. Gå bredvid höger framhjul och avsluta med vänster framhjul. Kontrollera vätskan i huvudcylindern varje gång och fyll på efter behov med bromsvätska. Vid slutet av denna operation bromspedalen ska kännas fast, inte squishy eller svampig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59002.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.