Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder en trumma Micrometer

En trumma mikrometer används för att mäta den inre diametern av bromstrumman på fordon med trumma bromssystem, främst för bakbromsarna, men vissa antikviteter har fyra hjul trumma bromssystem. Bromstrummor slitage på den inre diametern under en bromsback ersättare när trumman är bearbetad i en svarv. Efter en stund, blir den inre diametern av trumman för bred eller för tunn för att vara effektivt användbara. Alla trummor för alla typer av fordon har en "kasta" mätning som gör att trumman mätas till denna punkt och längre. Den mikrometer används för att bestämma hur nära trumman är till denna kassering punkten. Saker du behöver
Drum Pen mikrometer Mössor och papper
Bromstrumma /rotor kasta diagram
Visa fler instruktioner
1

Lay bromstrumman på en jämn yta, upp och ner, med den inre diametern av trumman uppåt.
2

Inspektera innerdiameter av trumman för värmesprickor eller scoring. Scoring skapar ojämna ytor som skär djupt in i det inre ytan på trumman där skorna kommer i kontakt med den. I händelse av scoring, skulle den djupaste skårlinjen måste mätas med mikrometer, eftersom det skulle vara den punkt som du maskinen i trumman om bearbetningen är ett alternativ.
3

Placera indikatorer på i mikrometer så att de är jämnt fördelade på insidan av bromstrumman. Applicera lite ljus, jämnt tryck på indikatorer på mikrometer och positionen indikatorerna att rada upp med alla värderingar som kan förekomma.
4

Håll trumman stadigt (det kan vara bra att ha en medhjälpare ), placera händerna på varje ände av mikrometer och vrid det i medurs runt insidan omkrets av trumman. Titta på mätklockan av mikrometer i en mätning av variansen hos den inre diametern. Varje avvikelse i mätningen indikerar kast eller välvning av trumman och gör den oanvändbar, oavsett vilken mätningen är indicerat för kassering jämförelse.
5

Skriv ner mätningen av poängen som mikrometer läser. Om avläsningen av omkretsen mätningen visade ingen varians skevhet, jämföra mikrometer s mätning med specifikationerna på bromstrumman /rotor kasta diagrammet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57146.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.