Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsarna på en 2002 Dodge Ram

Det är inte svårt att byta ut skivbromsklossar på en 2002 Dodge Ram. Du kan ta hand om projektet i din uppfart eller garage och slippa ta den till en verkstad. Det tar ca 30 minuter för att avsluta varje hjul. När du ändrar bromsbelägg, inspektera broms rotorer samt. Om det finns några skador på dem, till exempel spår i ytan, kommer det bära dina bromsbelägg förtid, så de måste bytas också. Saker du behöver
Turkiet Baster
dräneringskärlet
stoppklossar
Jack
stödbenet
Tvingfäste
3/8-tums sexkantshål
Ratchet

Visa fler instruktioner
1

Park Ram på en nivå, asfalterad yta och stäng av motorn. Öppna motorrummet och lokalisera huvudcylindern på förarsidan tillbaka brandvägg. Lyft på locket till behållaren och sifonen nog bromsvätska från det med kalkon Baster att föra den till den lägsta nivån. Sätt vätska i ett uppsamlingskärl för senare återvinning.
2

Place stoppklossar bakom de bakre hjulen på lastbilen. Höj Ram på sidan du kommer att arbeta på först med en domkraft. Placera en pallbock under lastbilen och höja den till ramen. Ta bort muttrarna med en rörtång ta sedan hjulet ur trucken. Addera 3

Placera en C-klämma på bromsoket, framifrån och bakåt, medan det fortfarande är på jobbet fäste. Dra åt klämman tills kolven säten sig inne i okhus. Ta bort C-klämman från bromsoket. Lossa bromsok fästskruvar med en 3/8-tums hex socket och ratchet. Dra bromsok bort från fästet. Ta bort de gamla bromsbeläggen och kasta dem.
4

Sätt i de nya bromsbeläggen i bromsoket och placera den på fästet. Dra åt bultarna med insex och ratchet. Montera tillbaka hjulet på lastbilen och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under Dodge. Sänk bilen till marken med domkraften. Upprepa proceduren på det andra hjulet.
5

Kontrollera bromsvätskenivån i behållaren och lägg till den om det behövs. Pumpa bromsarna flera gånger till sittplats bromsbeläggen på rotorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58657.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.