Hur är däck Tillverkas?

Däck är nästan överallt. De är på alla typer av bilar, lastbilar, stadsjeepar, bussar och industrifordon. De möjliggör rörelse genom olika terräng med relativ lätthet. Däck kan även ha ett liv efter nytta i form av bränsle eller som en gunga. Vad som verkar vara en enkel konstruktion av gummi är faktiskt en komplex skapelse med flera olika skikt och material. Inuti Layer

Fälgen är den innersta lagret av däcket. Detta är en metall cirkel som är gjord av antingen stål eller aluminium. Den stöder formen av däcket och tillåter däcket som skall fästas till hjulet hos fordonet. Kanten är vanligen fäst hjulet genom metall stöder och är ofta täckt med en navkapsel. Resten av däcket fästs sedan vid fälgen, vilket tillåter luft att strömma mellan kanten och resten av däcket, hålla den uppblåsta.
Innerbeklädnad

Det inre fodret stiger upp från däcket på ett uppochnervänt "U" mode. Det är där luften hålls, i det tomma utrymmet mellan kanten och innerfodret. De flesta däck använder inte lufttuber längre - som var vanligt förr - men hellre ha luften flyta i detta område. Butylgummi eller ett halogenerat butylgummi förening är oftast används för att skapa detta innerhölje. Det inre fodret är mycket tunn, även om den exakta tjockleken varierar per däck. Den framställs genom ett system som kallas kalandrering - processen att trycka på ett material för att göra det tät men tunn -. På grund av den tunna konstruktionen av innerfodret
Pärla Filler

pärlan filler håller innerfodret till kanten. Detta innehåller vulsttråd, vilket är en lång trådögla som cirklar runt omkretsen av däcket flera gånger. Denna tråd är omgivet av flera tjocka lager av ett hårdgummi för att inte skada de andra komponenterna i däcket. En flishugg, ett gummimaterial drivit runt pärlan fyllmedel, är också kopplad till pärlan filler att skydda sidoväggen och en flipper, en gummi låsanordning, håller allt på plats.
Stomlager

stomlager är två remsor av stål och tyg som har kalandrerade i tunna strimlor som ger stöd och skydd till däcket. Gummi pressas sedan mellan linorna och stål för att ge ett skyddande skal över stjäla och tyg, vilket leder till en stabil och solid däckkonstruktion. Styrkan och kvaliteten på däcket bestäms av luckorna i sladdar, den stela konstruktionen och bindningen mellan ytorna. Detta är sedan täckt med ett nylon lock. Locket inte helt täcka kroppen skikt, utan snarare det sitter mellan skiktet och däckets slitbana.
Gummi Slitbana och sidoväggar

Gummit av däcken är ofta en blandning av både gummi och ett fyllmedel. Detta gör att gummit mer lämpade för att hantera de olika förhållanden som däcket ska användas i. De olika däck kvaliteter inkluderar däck som skapats för att hantera snö, regn eller våta väderförhållanden, däck för preformance och racing, eller den mer vanliga alla däck säsongen . De vanligaste typerna av gummi som används för däck innefattar naturgummi, styren-butadiengummi, polybutadiengummi och butylgummi, fastän andra typer av gummi används också i däcktillverkning. Svart kol och kisel är ofta läggs till gummi i olika mängder för att ge gummit med olika kvaliteter. Gummit blandas och formas genom en maskin process som ger gummit i form av ett slag, som helt enkelt en kontinuerlig linje av gummi.
Beträder och sidoväggar
< p> Däckets slitbana och sidoväggar bildas genom en process som kallas extrudering. Denna process omfattar tvingar rågummi komponenter i en maskin som pressar dem till önskad form. Detta görs genom uppvärmning av gummit till en önskad temperatur och sedan låta det passera genom ett formande huvud. Samma maskin som används för att extrudera slitbanan hos däcket kan inte användas för att extrudera sidoväggarna på grund av den extrema skillnaden i textur och storlek av slitbanan verser sidoväggarna. Mer än ett spruthuvud och maskin kan vara nödvändig för sidoväggarna, särskilt om en dekorativ sidovägg håller på att utformas, såsom en vit walled sidoväggen. Addera Assembly
< p> Varje komponent av däcket monteras genom användning av maskiner och robotar. Detta görs vid höga temperaturer och tryck för att säkerställa att alla komponenterna hålla ihop ordentligt. När monterade däck botemedel för en inställd tidsperiod vid en viss temperatur. Denna tid och värme ratio beror på de specifika gummiblandningar som används i däck-making process och användandet av däcket. Inspektörerna undersöker därefter varje däck efter härdning av däcket. Däck som inte klarar kontrollen är sedan återvinns och används i skapandet av andra däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98124.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.