Vad är lagen om Dubbade vinterdäck?

Vinterdäck, med sina djupare trappsteg, förbättra grepp på snö och is. Vissa förare tror att dragkraft kan förbättras ytterligare genom användning av "dubbar," små metall stift som sticker ut bortom däckets yta. Dubbdäck blev populär början på 1960-talet. På senare tid har de fallit i onåd på grund av framsteg inom mönsterdesign och, framför allt, den visade destruktiva effekten av dubbar på vägytor. Stater utan begränsningar

Sju reglerar inte användningen av dubbar. Av dessa, Wyoming, Colorado, Vermont och New Hampshire är föremål för långa vintrar med snö och is. New Mexico och North Carolina har varmare klimat men gör erfarenhet tung snö i bergsområden. Kentucky, trots några kraftiga snöfall, tillåter dubbar.
Stater som förbjuder dubbdäck

Nio stater tillåter ingen användning av däck dubbar helst. Förare i varmt väder stater i Hawaii, Alabama, Florida, Louisiana och Mississippi har inget behov av dem. I fyra andra stater som upplever hårda vintrar, Minnesota, Wisconsin, Illinois och Texas (i de norra slätterna och västra bergiga områden), har dubbar ändå gjort olagliga för att skydda vägarna.

States Tillåta besökare att använda dubbdäck

Wisconsin tillåter out-of-state bilar att använda dubbar för högst 30 dagar i följd. Minnesota tillåter utländska studenter och arbetstagare att använda dubbdäck. Addera Förbud Endast i vissa län

en stat, Maryland, förbjuder däck dubbar utom i fem bergiga län där Kraftiga snöfall och branta kvaliteter kan göra för svåra körförhållanden. Däck dubbar är tillåtna i de län endast i de kallare månaderna.
Stater med särskilda restriktioner

Nebraska tillåter säsongsbetonad användning av dubbdäck med särskilt tillstånd. South Carolina tillåter deras användning för snö och is, men dubbar är begränsat till 1/16-inch i längd. Georgia låter dubbar endast i snöiga förhållanden, vilket skulle kräva täta däck eller fordon ändras.
Stater med rent säsongsbegränsningar
p Alla de återstående staterna tillåta användning av dubbade vinterdäck däck endast mellan vissa datum, vanligen från oktober eller november till mitten av april. Av dessa, Alaska och Michigan tillåter längre användning av dubbdäck i specificerade nordliga regionerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98028.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.