Hur man tar bort en avrundad Lug Nut

muttrarna på hjulen håller fälgarna fastsatt på bilen, vilket gör att du inte tappar ett hjul vid körning på vägen. Liksom alla nötter, men kan du remsa utanför hex form, avrundning klacken till den punkt där det verkar omöjligt att ta bort. Du kan förmodligen få tappmuttem bort utan att tillgripa en professionell mekaniker, men du måste vara kreativ för att göra det. Saker du behöver
1/2-tums Hylsnyckelsats
1/2-tums breaker bar
5-lb slägga
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vilken storlek lug nut är på hjulen med hjälp av 1/2-tums socket set, med hjälp av någon av de icke-bantade klackar på hjulet. När du vet storleken, välj en sockel som är en storlek mindre och skjut den över rundade hjul klacken. Om det passar, gå en annan storlek mindre tills du hittar en som bara knappt inte passar på klacken. Se till, när du har bestämt vilken storlek som passar dig, att du väljer ett uttag som du inte kommer att återanvända, eftersom detta uttag är skyldig att skadas i processen att ta bort din avskalade lug nut.
2

Håll kontakten över avrundade tappmuttem och skjut den över tappmuttem så långt det går. Sedan hålla den vid sidorna och hammare det på plats med hjälp av 5-lb. slägga. Pound uttaget hela vägen in klacken tills den är fast på det och kommer inte att vrida åt något håll.
3

Sätt 1/2-tums breaker bar på sockeln och vrid moturs för att lossa hjulet klacken. Sedan kasta den gamla klacken och uttaget om den är skadad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98123.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.