Hur man förstå Bokstäver och siffror på däck

Att ha rätt storlek på däcket på din bil är avgörande för en smidig och säker resa. Den federala regeringen kräver att alla däck har dimensionering och resultatindikatorer som anges på däcksidan för att hjälpa konsumenterna att se till att de får rätt däck. Däckets tjänsten beskrivning återfinns mellan namnet på däcket och tillverkarens namn. Instruktioner
1

Leta efter en eller två bokstäver efter namnet på däcktillverkaren att bestämma vilken typ av däck. Ett "P" betecknar en passagerare däck, en "LT" betecknar en lätt lastbil däck, ett "T" betecknar en tillfällig reservdäck, en "ST" betecknar en speciell släpvagn däck, och ett "C" betecknar en kommersiell däck.
Sida 2

Leta upp nummer som följer däcket breven typbeteckning att ta reda på däckets bredd i millimeter. Till exempel innebär en "220" efter "P" däcket är 200 millimeter bred.
3

Hitta numret efter "/" efter däckets bredd numret för att bestämma förhållandet mellan sidoväggen höjd och däckets bredd. Till exempel, ett däck med "220/45" betyder sidoväggen från fälgen att trampa är 45 procent så länge däcket är brett.
4

Använd bokstaven efter bildförhållande nummer som identifierar typ av konstruktion som används i däcket. Ett "R" betecknar ett radialdäck, innebär ett "B" ett bälte däck och ett "D" betecknar en diagonal passage av skikten i däcket.
5

Använd två siffror efter däcket konstruktion brev att bestämma fälgdiameter av däcket, mätt i inches. Till exempel, om däcket beskrivning är "P220/45R18" däcket har en 18-tums diameter.
6

Leta däckets tjänsten beskrivning, vilket följer storleken däckets diameter och består av två siffror och ett brev. De två siffrorna representerar belastningsindex, och bokstaven representerar hastigheter. Belastningsindex motsvarar det högsta beloppet för däcket, och hastigheten betyg motsvarar den maximala hastighet däcket är kapabel att utföra vid. Till exempel har ett däck med en beskrivning av "P220/45R18 92T" en belastning av 92, eller 1,389 pounds, och en hastighet rating av T, eller 118 mph.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98125.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.