Vad är skillnaden i däckstorlekar

Oavsett vilken bil du har, kommer det aldrig att nå sin fulla potential - oavsett hur du definierar det - utan ordentliga däck. Dina däck är de enda punkter på ditt fordon som faktiskt nuddar marken, så varje bit av vikt överföring och gångjärn prestanda på sin storlek, utformning och sammansättning. Grundläggande Coding

Däck har flera olika typer av kod på sina sidor, inklusive last, varvtal rating, slitbaneförslitning guide, däckens sammansättning och avsedd användning. Dock är den enda som hänför sig till storlek den med ett omvänt snedstreck mellan en serie siffror. Ett exempel skulle vara "P215/65R15." I det här exemplet, "P" betecknar det som en personbil däck, "215" är slitbanans bredd i millimeter, "65" är proportionerna och "R15" betecknar här däcken som en avsedd för en 15-tums fälg.

Bredd

bredd är förmodligen däckets enskilt viktigaste faktorn när det gäller dragkraft. Allt annat lika, är däckets maximala prestanda potential bestäms av hur mycket gummi det sätter på vägen. Bredare däck ger bättre grepp under de flesta förhållanden, de enda undantagen är när mycket breda däck används på snö och is, och i regnet. Breda däck tenderar att flyta över ytan av vatten, is och snö istället för att greppa vägen.
Aspect Ratio

däckets bildförhållande är en procentsats lika med däckets sidovägg höjd dividerat med spårvidd. Till exempel skulle ett däck med en 6-tums sidovägg och 10-tums bred slitbana har ett bildförhållande på 60 (6 delat med 10 är lika med 0,60). En högre bildförhållande numret kommer att ge en mer komfortabel körning och mer off-road förmåga. En lägre kvot kommer att vässa styrrespons och gör high-speed hantering mer förutsägbar, men kommer att försämra åkkomfort Addera Rim Storlek

här är ganska enkel;. Ett däck med en R15 beteckning har en 15-tums hål i mitten. Du kan inte montera ett R15 däck på en 16-tums eller större fälg, och en 14-tums eller mindre fälg kommer bara falla igenom hålet.
Andra överväganden
< p> De två viktigaste däckbeteckningar andra än storlek är den belastningsgrad /varvtal symbol. Det belastningsvärde /hastighetssymbol beteckning blir ett tvåsiffrigt nummer följt av en bokstav, t.ex. 85H, 60S eller 40Z. Däck bärighetstalen börjar på noll, som är rankad på 99 pounds. Varje nummer upp från som lägger 3 procent till däckets kapacitet. Till exempel, är lika med en "40" betyg 309 pounds per däck, är lika med 60 551 pounds per däck, 70 (en av de vanligaste) är lika med 739 pounds per däck, och 99 är lika med 1,709 pounds per däck. Gratis betyg betyder däckets maximala säkra, ihållande hastighet, med början på "L" (75 mph) och gå igenom "Z", ju längre ner man går i alfabetet, desto snabbare betyg. Det enda undantaget från denna regel är H-klassade däck (130 mph), och Z-klassade däck (149-plus mph, vilket är faktiskt långsammare än W-rated: s 168 mph och Y-rated: s 186 mph).
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98143.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.