Fördelar med större däckdimensioner

Otaliga alternativ är tillgängliga för att ändra utseendet på din bil: fönster toning, beställnings målning, vingar eller spoilers, och kroppen ändringar är bara några exempel. Även om dessa förändringar skapar ett unikt utseende för din bil, har de inte många verkliga fördelar när man kör. En estetisk alternativ som gör att skapa en bättre körupplevelse är att byta dina däck till en större storlek. Större däck brukar kosta mer än vanliga däck, men om du är villig att spendera några mer dollar, kommer du att få några betydande fördelar jämfört mindre däck. Hantering

kurvtagning i hög hastighet kan vara farligt. Ofta kommer du att höra en bil skrika som det går runt ett hörn snabbt. Detta är ett resultat av däcket glider på grund av bristande ytarean av däcket att vidröra marken. Att ha ett bredare däck ger större yta som kommer att beröra marken. Det ger dig bättre grepp, vilket gör det lättare att hantera en bil som det går runt svängar i hög fart. Addera Safety

En bils förmåga att stanna snabbt ökar säkerheten , eftersom du är mer benägna att stanna innan slå något när du kör ett fordon som kan stoppa snabbt kontra en som inte kan. Som med hantering, kommer ett bredare däck skapar mer friktion mellan däcket och vägen, vilket är i slutändan vad stoppar ett fordon. Ju mer friktion du har, är det mer "klibbiga" ett däck och ju snabbare det kan sluta.
Clearance

Byta däck storlek kan också innebära att öka den totala höjden av däcket. Fördelen med detta är att det högre däcket kommer att höja din bil upp högre, vilket skapar fler avslut. Detta är särskilt användbart med terränggående fordon som kör över föremål som kan träffa botten av fordonet.
Jämnare gång

sätt en bil "rider" , - hur slät eller ojämn rida känns - när driven kan ha en stor inverkan på köpet intresse och hur mycket någon är villig att betala för denna bil. En större däck kan minimera stötar, vilket leder till en jämnare körning, med "genomsnitt" vägbanan över ett större område så att små knölar är inte lika märkbar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98080.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.