Vilken storlek Däck kommer att passa ett Jeep Cherokee?

Köpa däck för din Jeep Cherokee är en mycket enklare upplevelse om du redan vet storleken på däcket du behöver köpa. Enligt däck webbplats för information tiretrack.com, är det bästa och mest populära däck för Jeep Cherokee storlek 225/70R16. Dessa är inte bara slumpmässiga siffror. Däcktyp

Däck klassificeras enligt typ, och de flesta däckdimensioner börja med en bokstav, till exempel, P225/50R16 91s. Den "P" står för "P-metrisk" storlek, betyder vilket däcken är utformade för att användas på personbilar. P-metriska däck är bäst för bilar, minibussar, terrängbilar och små lastbilar pickup. "T" betyder "Temporary Spare" eller avsedd att användas som ett reservdäck. "LT" står för "Lätt lastbil-metric" när det är i början av en storlek, vilket innebär att däcken var avsedda för fordon som gör tunga dra och bogsering, såsom stora pickuper, stadsjeepar och skåpbilar. När en däckstorlek slutar i "LT", det betyder att däcken är större och utformade för att hjälpa en last bil pull eller kör på löst, hala ytor. Ett "C" betyder att däcket är avsett för kommersiella syften och "ST" betecknar "Special Trailer service" storlek. När det inte finns någon bokstav i början av storleken, betyder det att däcken är "Metric" storlek som främst används på europeiska bilar, men kan även användas på lastbilar och stadsjeepar.

Till Jeep Cherokee, standarden däckstorlek bör inledas med ett "P" för en personbil --- eller bör inte ha en bokstav listas.
däckbredd

komponent i en däckdimension som kommer efter den första bokstaven betecknar däckets bredd. Så för däck anges som P245/60R18, visar 245 bredden. Detta är avståndet i millimeter från däckets yttre sidovägg till dess inre sidovägg. En sidovägg är den sida av ett däck från dess slitbana till dess kant. För en Jeep Cherokee, är den idealiska däckets bredd 225 mm.
Aspect Ratio

nästa nummer i en däckets storlek är ett tvåsiffrigt bildförhållande . Detta nummer mäter förhållandet av en däcksidan höjd till dess sektionsbredd. Ju högre siffra, desto högre sidoväggen. En Jeep Cherokee bör ha ett bildförhållande på 70.
Inre konstruktionen

Bokstaven som följer bildformat i däckets storlek anger däckets inre konstruktion. Ett "R" betyder att däcket har radial konstruktion, vilket innebär att däcket kropp plies stråla ut från mitten av hjulet, ett "B" betyder att däcket har en bältade konstruktion, där kroppen skikten kors och tvärs över däcket och är förstärkta med bälten. Radialdäck är den vanligaste formen idag och typ en Jeep Cherokee tar.
Däck och hjuldiameter

Den sista siffran i ett däck storlek är ett tvåsiffrigt tal som bestämmer däckets storlek och hjul som skall matchas ihop. Rim diameter mellan 16 och 28 mäts i inches, och är den vanligaste typen. Rim diametrar mellan 390 och 415 mäts i millimeter och är inte ofta används idag. Dock måste ett hjul mätt i inches att matchas med ett däck mätt i inches, samma med millimeter mätningar. En Jeep Cherokee har ett däck och hjul diameter av 16 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98094.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.