Skillnad mellan Trailer & Bil Däck

Med all urval och teknik som finns på dagens däckmarknaden, kanske du undrar varför en specialiserad trailer däck bör även vara nödvändigt. Att släp (som bara få dras runt som död vikt) ens behöver en specialiserad däck verkar bakvända, en £ 5000 trailer ska inte behöva något mer stöd än en £ 5000 bil, särskilt med tanke på det faktum att det inte behöver vända eller accelerera. Men släpvagn däck konstruerade på det sätt de är en mycket specifik anledning. Grundläggande skillnader

Bilar och släpvagnar har två väldigt olika krav. Bildäck är konstruerade för att tillhandahålla dragning i framåt-och-back (längsgående) och side-to-side (lateral) riktningarna whiles ger en bekväm åktur. Trailer däck är utformade för att stödja vikten av trailern för tusentals miles utan studsar trailern av vägen, och det är om detta.
Stelhet

One av de viktigaste sätt på vilka släpvagn däck skiljer sig från bildäck är att de har mycket styva sidoväggar. Dessa mycket tjocka sidoväggar är utformade för att bidra till att stödja släpvagnsvikt utan böjning, men att bristen på flexibilitet bär med sig vissa inneboende nackdelar. Bildäck "sidoväggar böjas för att möjliggöra mer av däckets slitbana för att hålla kontakt med vägen, en välsignelse för prestanda, men en skuld där hållbarhet är berörda
rullmotstånd
<. br>

Trailer däck är mer hållbara än bildäck av två skäl. Den första är den tidigare nämnda sidoväggstjocklek, är det andra släpet däckets gummiblandning. Samtliga rullande objekt har en viss "rullmotståndet," som är däckets tendens att fastna på vägen. Medan klibbighet är bra för prestanda och dragkraft, minskar det bränsle körsträcka och ökar däckets temperatur när du flyttar. Trailer däck har mycket hårda gummiblandningar, vilket bidrar till att minska rullmotståndet men absolut dödar dragkraft. Ett extremt exempel på lättrullande hjul är solid metall tågets hjul, som är mycket effektiva på att låta tåget att röra men gör lite för att gripa banan.
Konstruktionstyper
< p> Nästan alla bildäck är "radiellt" utformad, vilket innebär att deras inre bälten har fastställts till 90-graders vinkel mot varandra så att en del alltid är spetsiga i färdriktningen. Även om du kan köpa radial trailer däck, många är de mindre sofistikerade bias-ply typ, som använder bälten som vid 45-graders vinkel. Bias-ply däck är lite mer robust och motståndskraftig mot skador än radials, men radials erbjuda en bättre rida, bättre bränsleekonomi, längre livslängd, bättre dragkraft och bättre trailer spårning.
Blandning Trailer och Bildäck

Du kan använda lätta lastbilsdäck på en ganska lätt trailer, men du kommer att vilja dra minst 10 procent av däckets lastkapacitet att redovisa sidoväggen flex. Personbilsdäck flex ännu mer, så du kan behöva dra så mycket som 40 procent kapacitet belastning för säker drift. Du ska aldrig, aldrig, aldrig använda släpvagn däck på en bil. Du kan få lite bättre bränsle körsträcka, men det kommer att komma till ett snabbt slut när du går flyga av vägen eller få T-benfri samtidigt glider fram i en korsning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98137.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.