Hur man bestämma åldern på personbilsdäck

Veta hur gamla dina passagerare däck kan vara lika viktigt som att veta hur många miles de har på dem på grund av den ökade risken för misslyckande för äldre däck. Som däck ålder, skulle de gummi torkar vilket kan leda till sprickbildning på insidan eller utsidan av däcket. Dessa sprickor reducera styrkan av däcket, vilket ökar risken för en explosion eller annan däck misslyckande. National Highway Traffic Safety Administration kräver att alla däck beslutsfattare skriver ut vecka och år som däcket skapades på däcksidan. Instruktioner
1

Lokalisera Department of Transportation koden nära centrum av däcket. Numreringen börjar med "DOT" följt av mellan åtta och 12 tecken.
2

Bestäm om däckets DOT-koden slutar med en grupp av tre nummer eller en grupp av fyra nummer. Om däcket koden slutar med endast tre siffror har tillverkats före 2000. Om det slutar med en grupp av fyra nummer, har tillverkats efter 2000. Däcket byggdes genom att titta på de två sista siffrorna i koden (sista
3

Räkna ut året nummer om det gjordes före 2000). Till exempel, om koden slutade i "3606", var däcket gjordes 2006. Om däcket koden avslutades med "248", var däcket gjordes 1998.
4

Figur ut veckan däcket byggdes genom att titta på de två första siffrorna i den sista gruppen. Till exempel, om koden slutade i "3606", var däcket konstruerades i den 36: e veckan av 2006. Om däcket koden avslutades med "248", var däcket konstruerades i den 24: e veckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98070.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.