Hur du ansluter en varvräknare på Windstar Fordon

En varvräknare är en apparat som tolkar insignaler och visar din motorvarvtal. Detta är användbart för att se till att din sändning fungerar korrekt i din Ford Windstar van om den har en automatisk växellåda. Om din Windstar har en manuell växellåda, är en varvräknare är mer pålitlig än den uppåtriktade pilen på instrumentbrädan för att fastställa korrekt skift poäng när du accelererar. Du kan installera en varvräknare i din van i ca 30 minuter. Saker du behöver
varvräknare
Wire
Assorted lödfri trådanslutningsdon
Wire strippor /knivar
Wire crimpers
Tänger
Circuit testare
Visa fler instruktioner
1

Flytta "Cylinder Selector" byta till "6" på baksidan av varvräknaren. Montera varvräknaren på en plats där du enkelt kan se den men där det inte stör din körning. De flesta människor montera dem på rattstången eller på instrumentbrädan framför den nedre förarens hörnet av vindrutan. Om montering på ratten, är en stor mask klämma vanligtvis. Vira denna runt pelaren och dra åt den med en skruvmejsel.
2

Dra den gröna kabeln från varvräknaren genom skottet och till tändspolen. På både 3.0L och 3.8L motorer är spolpaketet placerad på baksidan av motorn (nära mitten ser bakåt från framsidan av van), strax under och bakom luftintaget plenumet.

Billiga 3

Lokalisera säkringen panelen under instrumentbrädan, oftast på förarsidan. På panelen, leta efter en öppen position märkt "Batt." Drag röda kabeln från varvräknaren till den här platsen. Skär den överskjutande tråd och band ¼ tum av kabelns isolering. Vrid vajern och sätt in den i en blå kvinnlig spade klacken och säkert crimp kontakten. Anslut denna kabel till anslutningen på gruppcentralen märkt "Batt."
4

Leta jordledningen för stereo. Använda en inline kran, anslut den svarta kabeln från varvräknaren till stereon marken. Stereo marken anges eftersom det är oftast lättast att hitta. Däremot kan någon fast mark användas.
5

Fäst alligator klämma ur kretsen testare till en bra jord. Slå på parkeringsljus. Sond trådarna på baksidan av strålkastaren brytaren bakom instrumentbrädan tills testare tänds. Använda en in-line kranen, anslut den vita kabeln från varvräknaren till den här tråden. Detta tänder ljuset inuti varvräknaren när fordonets strålkastare är påslagna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97644.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.