Hur man installerar ett luftbränsleförhållande mätare på en Scion XB

Förutom att förbättra utseendet på instrumentbrädan, låter en luftbränsleförhållande mätare också du noggrant observera förändringar i förhållandet mellan mängden luft till mängden bränsle i motorns förbränning blandning. Förhållandet förändras i enlighet med syrehalten närvarande. Till exempel kommer en reducerad mängd syre göra motorn har en lägre luft-till-bränsleförhållandet. Motorn kommer att ha högre luft-till-bränsle-förhållande när mer syre dras genom intaget. Saker du behöver
Air-bränslemätare kit
Wrench
Drill
Skruvmejsel
Trådskalare
Elektrisk
tejp
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonet i "Park" och dra ur kabeln från den negativa batteripolen med hjälp av en skiftnyckel.
2

Välj en monteringsplats för luft bränslemätare i eller i närheten kombiinstrumentet. Enheten levereras oftast i ett kit som innehåller en monteringsram och hårdvara. Montera mätaren enligt tillverkarens anvisningar.
3

Lokalisera säkringsboxen. Kontrollera bilens instruktionsbok om du är osäker på var det är.
4

Anslut den röda power tråd av luft-bränslemätaren till en säkringsterminal som är i drift endast när tändningen slås på. Detta undviker tömma batteriet. Skala slutet av isoleringen bort av tråden och sätt in den i kontakten säkringsterminalen.
5

Kontrollera instruktionsboken för placeringen av syre (O2) sensor. Skarva kabeln syre signalen från mätaren till O2-sensor kabelanslutning. Koppla O2 tråd, band i slutet av mätare tråd och ansluta sig till två genom att vrida ihop dem. Fäst de förenade ledningarna till O2-sensor och linda eltejp runt anslutningen för att isolera den.
6

Anslut den svarta kabeln från luften bränslemätaren till minuskabeln på batteriet och anslut den. Starta motorn och testa mätaren enligt tillverkarens anvisningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97612.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.