Hur man installerar en Boost Gauge i ett 3000GT

En boost mätare mäter en motorns vakuum och grenrör lufttryck. Om du har en turboladdad eller överladdade systemet, är det fördelaktigt att ha ett uppsving mätare så att du vet hur mycket tryck som motorn genererar. Med denna kunskap kan du göra justeringar i växling och acceleration för att få bästa prestanda från din bil. Om du har grundläggande kunskaper bilverkstäder, kan du installera en boost mätare på din Mitsubishi 3000GT i några få steg. Saker du behöver
Vakuumrör, 1/8-inch-diameter, 10 fot lång
T-adapter, 1/8-inch-diameter
plast vakuum linje anslutning, 1/8-inch- diameter
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett område borta från trafiken, stäng av motorn och engagera nödbromsen. Öppna huven och koppla den negativa batterikabeln.
2

Besluta om en plats som du vill montera Laddtrycksmätare. De flesta typer installerar bäst i fästen eller skida som är kopplade till fordonets instrumentbräda. Det finns också mäta pods finns att fästa på dörrkarmen inne i fordonet. För din modell, följ tillverkarens anvisningar för bästa monteringsläge och installation.
3

Hitta rutten vakuum linje som leder till MAP-sensorn på din bil. Om du är osäker på sin plats, titta på ett vakuum linje routing diagram för din bil.
4

Lokalisera vakuum linjen, vilket är den lilla svarta röret sticker ut från MAP-sensorn. Koppla och anslut sedan slangen till sensorn med T-kopplingen däremellan. För in den långa änden av T-kopplingen till ena änden av 10-fot långa sugslangen, och sätt plast linje kontakten i den andra änden av slangen.
5

Dra gummiutsugring linje genom brandväggen nedan instrumentbrädan på förarens sida av fordonet. Vanligtvis finns det ett litet hål under instrumentpanelen där ledningar matas genom i kabinen område av bilen som leder in i instrumentbräda. Du kan dirigera dammsugarslangen genom samma hål och anslut slangen till Laddtrycksmätare.
6

Installera en påslagen strömkälla för mätaren att tända det när instrumentpanelen tänds, och göra det möjligt till dim när du dunkla bil ljus. Koppla Laddtrycksmätare till säkringsdosan.
7

Koppla bort kablaget för strålkastare och strålkastare dimmer ringa och vrid kontakten så att den är vänd nedåt. Leta efter tråden på nedersta raden i kontakten som är närmast dig. Det bör vara den andra viran från höger. Anslut belysningen tråd strömkällan till den här porten. Gör en grund för mätare tråd genom att ansluta lämplig kabeln till chassit eller annan ram.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97545.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.