Hur Klipp metallrör

metallrör kommer i alla möjliga former och storlekar, och beroende på vad du arbetar med, finns det olika sätt att skära slangen. Tjock-gauge slang kan göras med en tigersåg, tunnare väggar med en kvarn, och den tjockaste grejer är bäst i en horisontell bandsåg eller kapsåg. Varje metod har sina fördelar och nackdelar. Beroende på det resultat du letar efter, kommer en av dessa alternativ bra för dig. Saker du behöver
Workbench
bänk skruvstäd
Märkpenna
tigersåg med skärande blad
kapsåg med metall kapskiva
Horisontal bandsåg med skärande blad
4 1/2-tums slipmaskin med metall kapskivor
Visa fler instruktioner
1

Mark slangen där du vill ha den klippa, med märkpenna. Om möjligt, ställ in slangen i ett skruvstycke monterad på en arbetsbänk så att det är säkert. Håll tigersåg mot slangen så att det är antingen på hörnet av kvadratiska eller rektangulära rör eller bara på toppen av runda rör.
2

Tryck in avtryckaren och applicera ett jämnt tryck på tigersåg och samtidigt minska . Håll klingan så rak som möjligt medan du arbetar igenom pjäsen. Detta kommer att ge dig ett rent snitt utan grader på metallen och kommer inte att orsaka några gnistor.
3

Håll kvarnen med kapskiva i båda händerna. Vrid kvarnen på och placera den mot metallen. Skär runt omkretsen av röret, stoppa för att justera slangen för bättre skärvinklar om nödvändigt. Detta kommer att ge dig ett snitt som måste slipas ner på grund av att skära slagg, och kommer också att orsaka gnistor att flyga.
4

Ställ slangen på den horisontella bandsåg och klämma ner det på plats . Rikta bandsågblad med den linje du vill klippa. Slå på bandsåg och justera hastigheten på sågen med hjälp av inställningsratten på sidan av sågen. Detta kommer att ge dig en perfekt klippning, och är mer passiv än en tigersåg, eftersom du kan gå bort från verktyg och låt den arbeta när du gör något annat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97257.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.