Headbolt Vridmoment specifikation

Varje fordon använder bultar för att fästa de topplock till topplockspackning på dess motor. För att bultarna ska fungera korrekt måste de dras åt i en viss ordning och att deras erforderliga fotpund mätning. Om bultarna inte är åtdragna ordentligt, kan de orsaka potentiellt avgörande skador i motorn. Grundläggande specifikationer

Varje motor har sina egna, distinkta specifikationer. Cylindern tryck som existerar i motorn står i direkt förhållande till storleken på det vridmoment som behövs för att hålla cylinderhuvudena i ständig kontakt med motorblocket. Mängden vridmoment en cylinder bult krävs för en head bolt bestäms genom att dividera det totala antalet bultar av cylindertrycket som är producerade i motorns förbränningsrum. Till exempel, för en motor som producerar 2,200 pounds av trycket med fyra bultar i motorn, måste varje bult dras åt på 550 foot-pounds.
Vridmoment Pressure

Mängden vridmoment som erfordras i topplocksskruvar mäts i enheter av foot-pounds. Vridmoment är en term som används för att ange det belopp av klämtrycket som måste appliceras på huvudet bolt. Åtdragning ett huvud bultorgan anbringande av tryck som drar och sträcker i bulten och drar cylinderhuvudet närmare till motorblocket. Tillämpa detta tryck krävs en momentnyckel som utformats speciellt för att ändra mängden vridmoment trycket.
Sekvensmönster

Varje motor har sin egen, specifik sekvens för åtdragning huvudet bultar. Dess viktigt att följa dessa sekvenser så att spännkraften fördelas jämnt på topplocket yta. Om klämkraften är ojämnt fördelad, kommer huvudet bultar uppfyller inte motorblocket ordentligt och tryck kommer att orsaka topplockspackning yta att böja och vrida sig. Om detta händer kommer de bultar måste bytas ut. Kolla din instruktionsbok för korrekt vridmoment tryck och sekvens mönster.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97350.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.