Hur man målar glasfiber dörrpaneler

Glasfiber är en slät, hård yta som ser fantastiskt när det är rätt målade. Anpassade dörrpanelerna är ofta gjorda av detta material samt panelerna i vissa nya bilar. Saker du behöver
milt rengöringsmedel sprit kommenterar: Mineral
220 -, 320 -, 400 -, och 1200-grit sandpapper
Maskeringstejp
Visa fler instruktioner

1

Rengör dörrpanelerna noggrant med ett milt rengöringsmedel.
2

Inspektera panelerna under olika ljuskällor och från olika vinklar för att upptäcka höga punkter, låga fläckar och småhål . Addera 3

Slipa dörrpaneler med slipning blocket om det finns höga punkter som måste slipas ner.
4

Fyll i eventuella småhål eller låga fläckar med spot kitt. Om det finns större hål eller fördjupningar som behöver fyllas, använd kitt bilverkstäder för dessa områden.
5

Slipa dörrpaneler med 220-grit, 320-grit och sedan 400-slippapper. Avsluta slipningen med en skur pad.
6

Rengör ytan på dörrpanelerna med sprit för att avlägsna damm och oljor. Rengör panelerna mycket väl under denna process så att färgen har en ren, torr yta för att hålla sig till.
7

Spraya på ett tunt lager spray primer. Låt primern torka i en minut eller så och sedan tillämpa den första fullt skikt i släta, back-och-tillbaka rörelser. Undvik att spraya det på så tungt att det rinner eller bottnar.
8

Applicera totalt på två till fyra lager med primer, låta rockar torr (mellan 30 minuter till en timme). Slipa grundfärgen mellan skikten med 400-slippapper.
9

Spraya på färgen pälsen med samma teknik som användes för primer, låter färgen torka mellan skikten och sedan slipning med 400-grit . Den färg färg kan ta längre tid att torka mellan strykningarna
10

Spray på en klarlack om du vill ha en glansigare yta,. Annars bara hoppa till det sista steget
11 Sand det slutliga skiktet med 400-grit, sedan 1200-grit sandpapper. Om du vill ha en extremt slät yta, kan du även använda upp till 2000-grit sandpapper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97098.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.