Hur man installerar en bil Headliner

Du har säkert sett bilar med sina headliners fallande eller hängande bakom förarens huvud. Det kan vara farligt om den blockerar förarens siktfält. Att ha en professionell upholster butik ersätta headliner kan bli dyrt. Du kan lära dig hur man installerar en bil headliner själv genom att följa dessa steg. Saker du behöver
ersätter headliner tyg
Spray lim lim
Skruvmejsel
Sandpapper
Saxar
Visa fler instruktioner
1

bort allt att bultarna till headliner som visir, lampor och krokar päls. Dessa saker är normalt bultas fast i taket via innertaket, vilket gör det omöjligt att ta bort innertaket med dessa saker på plats. Ta ner gamla headliner
2

. Du kan ta tag i det genom takbelysning hål eller någon av de andra hålen nu visar. Var noga med att inte slita eller böja headliner. Sakta flytta den bakåt i bilen. Du kan behöva ta bort en del av listen längs sidorna av headliner. Addera 3

försiktigt ta headliner ut genom en dörr på bilen. Du kan behöva manövrera headliner runt sätena och ratt för att få det ur en dörr. Var noga med att inte böja innertaket.
4

Peel tyget bort från skalet av innertaket. Det bör lätt lossna genom att dra den med händerna. Använda vissa sandpapper för att ta bort eventuellt skum som finns kvar på headliner skalet.
5

Lägg det nya tyget på innertaket i korrekt position. Vik hälften av det tillbaka så skalet är synlig.
6

Spraya lim på den synliga sidan av skalet och på undersidan av tyget. Låt den satt tills det har torkat lite.
7

Vik tyget över långsamt på skalet. Släta ut eventuella rynkor som du går. Arbeta din väg till den yttre hörnen av skalet.
8

Upprepa limning proceduren för den andra halvan av skalet och tyg. Se till att jämna ut eventuella rynkor så att tyget inte helt torr på detta sätt.
9

Trimma vänster över tyget till 1/4 av en tum lång. Detta kommer att döljas bakom gjutning av bilen.
10

Installera headliner använder motsatt steg du tog för att ta bort det. Skjut tillbaka den på plats, byt gjutning och sedan visir, lampor och krokar päls.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97008.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.