Vad betyder en Bakre Bärarm Gör på en Lexus LS430

Tillbaka i 1989, etablerade Toyota sin exklusiva Lexus division i USA med ett enda syfte: att konkurrera direkt med artister som Mercedes, Cadillac och Lincoln till en bråkdel av priset . Lexus gick omkring utjämna spelplanen med sina mer etablerade konkurrenter genom att bära moder-bolaget Toyotas världsberömda kvalitet och ingenjörskonst tapperhet - särskilt när motorn, fjädring och drivlina var oroliga. Basarrangemang

LS430 är bak-enheten och använder en fyrhjulig oberoende fjädringssystem. Liksom många bilar som använder en oberoende bakre, använder LS430 en sorts modifiering av den gamla dubbel-A-armkoncept. Den traditionella dubbel A-arm består av ett vertikalt hjulnav ansluten via kulleder till tips på två A-formade styrarmar, grunderna för den övre och undre a-armar ansluta till svänger på chassit så att navet eller " spindel "för att gå upp och ner. Lexus "sexgradig bakfjädringen skiljer sig främst från dubbel-A-arm främst genom vad som egentligen är en tvådelad undre länkarm.
Övre länkarm

Den övre länkarm är, i teknisk fråga, en ganska typisk A-arm. Vid sin bas, ansluter den inte till själva kroppen, men till en bult-i hjälpram montering eller "vagga." Vaggan är ryggraden i bilens fjädring bak, som fungerar som både en fästpunkt för den bakre upphängningen och för den bakre differentialenhet. Strukturellt, tjänar den bakre vaggan samma syfte att ramen skulle om Lexus var en full-frame fordon. Den övre länkarm är i särklass kraftigaste delen av den rörliga suspension, i egenskap av ett slags ankare för toppen av den svängbara hjulaxeln.
Lägre styrlänkarna

Om du tänker dig att bryta bokstaven "A" sönder i en uppsättning snedstrecken såhär "/\\", då får du en uppfattning om hur Lexus arrangemang fungerar. De lägre styrlänkarna, arbetar tillsammans, agera som en mycket flexibel nedre länkarm som kan röra sig inte bara upp och ner, men kan vrida och böja att peka ratten i olika riktningar beroende på fjädring position. På vissa modeller, våren och stötdämpare bultarna till det främre länkarm på ungefär halva tiden. Addera Justerbar och fördelar

Den främsta anledningen till att använda flera länkar som denna är att ge ingenjörer fler alternativ i form av suspension geometri. Med den traditionella arrangemang, kommer hjulet lutar alltid inåt, utåt, bakåt eller framåt med samma belopp, med multipla länkarna tillåter hjulet att röra sig på olika sätt beroende på var det är i sin rörelse. Lexus använder denna avancerade fjädringsgeometri att kompensera för användningen av mjukare fjädrar och stötdämpare, vilket gör att LS430 att bibehålla goda köregenskaper utan att offra sin hantering förmåga eller linjär dragkraft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96894.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.