Kommer Performance Tändspole verkligen göra någon skillnad?

Automotive Aftermarket produkter avsedda att öka motorns prestanda är mest effektiva när avsättningar görs för att dra full nytta av sina fördelar, egenskaper och funktioner. Väsentligt öka storleken på en förgasare kommer att göra någon nytta om inte bränslepumpen kan möta ytterligare tillförsel krav, och motorn har modifierats för att rymma den ökade luft-och bränsleflöde. På samma sätt kan en högpresterande tändspole producera överlägsen elektrisk energi, men utan tillräckliga medel för att fördela den förstärkta effekt, ingen märkbar förbättring realiseras. Väl ansluten

Den primära vägen för den energi som produceras av en tändspole är de sekundära kablar eller sladdar plugg. Den ledande kärnan av mest originella trådar utrustning plugg är inte utformade för att rymma den spänning som genereras av spolarna prestanda tändning. Spolen tråd bär bördan av lasten, eftersom det bär spänningen för varje avfyrning av alla cylindrar. En vanlig spole tråd kan ha tjockare isolator stövlar, men delar sin interna konstruktion med tändkablarna. Energin hos en prestation spole kan försämra kärna och ett gap kan bildas. Gapet vidgas när spänningen eroderar kärnan och energier är bortkastade hoppar gapet. Så småningom vidgar gapet till den grad att ingen tändspole kan hoppa och tändningen försvinner.
Koppla bort

trötta gamla tändstift kan vakna upp lite när infunderas med extra spänning, men kan ersättning vara den bästa metoden att utvinna mer effekt och effektivitet genom utökat tändsystem. Pluggen elektrodgap kan behöva finjusteras, i ena eller andra riktningen, för att få bästa resultat. Vissa eftermarknaden tändstift är konstruerade med flera jordelektroder för att fördela elektrisk energi mer effektivt. Varje ny kontakt i rätt konfiguration och värmefrekvens kunde tolerera högre spänning, men prestanda tändstift är avsiktligt byggd för att dra full nytta av sådana uppgraderingar.
Kronan

Liksom trådar stock plugg, fördelarlocket och rotorn som medföljde fordonet inte är upp till uppgiften presenteras av en prestation tändspolen. Funktion kan inte påverkas direkt, men den ökade spänningen kommer att ta ut sin rätt, förr än senare. Den kolborsten i centrum av locket inre kan bränna bort, och locket eller rotorn kan utveckla kol spår som misdirect flödet av energi. Prestanda distributör mössor och rotorer är försedda med förstklassiga komponenter som sänder den förstärkta spänningen lättare, och ger bättre korrosionsbeständighet. Vissa delar har guldplätering på metallbitar eller anodiserade legeringar används för sina ledande egenskaper. Addera Mild till Wild
Tändsystem

uppgraderingar kan vara allt som söks, i vissa fall. Små ökningar i styrka och ekonomi kan realiseras, men mer tillförlitlig funktion och miljövänlig drift är en beundransvärd mål i sig. Vissa tillverkare av spolar prestanda tändning kan rekommendera ytterligare delar från sina hyllor, men så länge de funktioner och passform matchas någon annanstans, kanske andra leverantörer övervägas, eller ens föredraget. Valen kan göras för att passa någon personlig preferens, såsom färgen på komponenten som bäst passar en under-huven tema.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96893.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.