Vad är skillnaden mellan en kompressor och en turbo ?

En av de mest populära sätten att öka hästkrafter i en bil tvingas induktion . En turbo eller en kompressor komprimerar luft och riktar den in i förbränningskammaren . Ju mer luft en bil kan ta in , desto mer hästkrafter den producerar . Funktioner

En turbo är spunnet av bilens avgaser , medan superchargers är remdriven . Produktion av en turboladdare s hästkrafter är begränsad av storleken på turbon . En kompressor begränsas av hur snabbt motorn kan snurra kompressor .
Använd

grund mekaniken i motorn , är turboladdare används oftare på inline fyra - och sexcylindriga motorer . Kompressorer är mer populärt för V6 -och V8 -motorer .
Fördelar

Turboaggregat ge en högre boost kurva och mer effekt vid lägre motorvarvtal . Den typ av turboladdaren möjliggör för en mängd olika inställningsmöjligheter och större modifiering . Kompressorer har färre delar och anses vara mer tillförlitlig och förutsägbar .
Nackdelar

Turboaggregat arbeta under mycket varma förhållanden som kräver ett extra kylsystem . Stora turboaggregat lider turbo eftersläpning, som hänvisar till den tid det tar för bilen att reagera efter att gaspedalen är täckt. Kompressorer kan inte ändras lika lätt som turboladdare och har mindre potential för högre hästkrafter siffror .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84364.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.