Hur du sätter upp en Turbo

Hästkrafter är en funktion av grov luftflöde och turbo pump luft i motorn. Detta innebär att en ökning av hästkrafter är helt enkelt en fråga om att öka mängden luft turbon pumpar in i motorn, vilket styrs av en sensor som mäter lufttrycket. Begränsa mängden luft som gör det till denna sensor kommer "lura" turbon in i att producera något mer boost än vad som avsågs. Saker du behöver Review, en manuell boost controller kit
Avbitare
Två slangklämmor
Visa fler instruktioner
1

Köp en twist-typ manuell boost controller. Dessa in-line backventiler har en fjädermekanism inuti som, när du vrider MBC (manuell boost controller) kropp tillsammans, får mer förspänning för att hålla ventilen stängas längre.
2

Lokalisera wastegate membranet på basen av turboaggregatet. Det kommer att se ut som en liten flygande tefat med en armatur som kommer ut av den ena änden och en gummi vakuum linje (öka sensor linje) kommer ut i toppen. Följ den tillbaka till insugningsröret eller tryckröret.
3

Skär en 2-tums avsnitt från boost sensor linjen. Där du gör snittet är inte viktigt, bara klippa där du har lätt tillgång för senare justering
4

Skruva kroppen av din MBC moturs tills ändarna hänger samman med just. två trådar. Detta kommer att släppa förspänningen på fjädern för att förhindra en overboost första gången du avfyrar motorn.
5

Sätt en slangklämma över turbo sidan av din sensor linje och anslut MBC i linje. Vissa MBC har en pil på utsidan för att indikera turbo sidan, på andra du hittar "boost" eller "turbo" tryckt
6

Slip annan slangklämma över intaget sida. linje, och anslut ledningen till MBC. Dra slangen på turbo sidan slangklämman helt, men inte helt och hållet åt insugssidan.
7

Starta bilen och sakta höja rpm samtidigt noga övervaka Laddtrycksmätare. Vid det här laget bör det stå något högre än den gjorde slut.
8

Håll rpm vid ca 4000 rpm medan en assistent långsamt skruvar kroppen av MBC tillsammans. Håll ett vakande öga på din boost mätare.
9

När du har lyft inställd på önskad nivå, har din assistent åt ner intaget-side slangklämma och MBC låsmutter, om sådan finns. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84444.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.