Hur man mäter en Drivkedja

Oavsett om du köper en kedja för en motorcykel, bil, motorsåg eller cykel, är det viktigt att veta hur man ska mäta kedjan för utbyte. Om den befintliga kedjan inte mäts korrekt, kommer den nya passar inte, vilket leder till obrukbara maskiner eller otillförlitliga transporter. Kedja dimensionering mäts med tre separata mätningar: tonhöjd, spårvidd och längd. Lär dig att mäta alla tre hemma så att du kan få kedjan du behöver och komma tillbaka till arbetet eller tillbaka på vägen. Saker du behöver
Metric härskare
Standard härskare
Chain
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kedjan från sin maskin. Många drivkedjor har en master-länk som kan användas för att avlägsna kedjan lätt. Annars använder en kedja-breaker att ta bort en länk för att separera de två ändarna av kedjan.
2

Mät avståndet mellan de tre rullarna på kedjan med både en standard och metriska linjal. Dividera denna mätning med två. Detta är stigningen mätning av kedjan. Skriv ner både standard och metriska mått så att du kan komma ihåg dem.
3

mäta tjockleken på ena sidan av en enda länk i kedjan. Denna mätning kommer att vara mycket liten, så du behöver en linjal med mycket små steg för att mäta tillförlitligt. Skriv denna mätning i både standard och metriska. Detta är mätaren av kedjan.
4

Räkna antalet länkar i kedjan. Tänk på att en länk består av en stor kontakt och en liten en. Räkna att vara säker på att du har rätt antal länkar, sedan skriva ner denna mätning. Detta är kedjans längd.
5

Ta dina mått till där du behöver för att köpa din nya kedjan. Se till att den nya kedjan matchar dina mätningar så nära som möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85269.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.