Performance Bromsar Vs. OEM Bromsar

Dagens eftermarknaden bromsteknologi nytta års utveckling på racerbanan, där förarna kommer ofta tillbringar så mycket tid att sakta ner så att påskynda. Syfte

Tvärtemot vad många tror, ​​racing bromsar är inte nödvändigtvis det mest kraftfulla på jorden, de är de mest hållbara under belastning. Den främsta fiende av ett bromssystem som är värme. Minskad termisk belastning, sprider det värme samlar och göra delar starka nog att stå emot ihållande 1.000-plus grader av temperatur uppbyggd tar prioritet över allt annat.
Rotor Storlek

broms kit kommer alltid med större rotorer, vilket ger mer yta för kylning luft att passera över. De större rotorer ger mer yta för bromsbelägg att bita ner på också, men i allmänhet inte i sig bidra till att minska bromssträckan.
Vented Rotors

Slitsade eller borrade skivor kan bidra till att göra bromsarna något mer effektiv genom att kanalisera bort gaser som samlar mellan bromskloss och rotorytan, men vinsterna är oftast minimal för en gata bil.

bromskraft Components

de främsta sätten att öka bromskraften är att byta bromsbeläggen med de som gjorts av "grippier" och mer aggressiva material, för att öka pad område och tillämpning makt genom att installera större , multi-kolvsok och ersätta huvudcylindern med en högre kapacitet.
Övriga komponenter

Använda flätade linjer stål broms i stället för de enheter lager gummi kommer eliminera line-utbuktande under tryck, vilket minskar bromskraft och orsakar bromsarna att känna "fuktig" och okänslig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84305.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.