Hur man målar broms rotorer

Broms rotorer lider av slitage även på nyare bilar. Rotorer blir belagda i vatten, lera, smuts, bromsdamm och allt annat som din bil har kört igenom. Att lära sig att måla broms rotorer kan göra bilens rotorer ser helt nya igen. Detta är särskilt användbart om dina rotorer lätt kan ses genom hjulen. Rotorer måste målas med speciell färg och vissa försiktighetsåtgärder måste vidtas eller färgen kommer inte pågå längre än några dagar. Gör din bil ser bättre med nymålade broms rotorer. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Maskeringstejp
maskeringspapper
Brake Spray
Hi-värme keramiska fordonsindustrin sprayfärg
5mm hex nyckel skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park på en plan yta i ett öppet område. Använd rörtång för att lossa något alla klackarna på ett hjul. Placera domkraften under bilen vid en punkt där det kommer att vila mot ramen när upphöjda. Höj i urtaget tills däcket lyfts bort från marken flera inches. Placera domkraften står bredvid uttaget, vidrör ramen, sedan sänka domkraften så att bilen vilar på domkraften. Fortsätt att ta bort hjulet genom att lossa och ta bort klackarna. Sätt däcket åt sidan, ur vägen.
2

Spray broms på rotorn och omgivande områden och det tar några minuter för den att torka. Använd insexnyckel skiftnyckel för att lossa och ta bort de små insexskruvar i bromsoket, som är kopplad till bromsen rotorn. Ta bort skruvarna och skjut sedan bromsok bort av rotorn. Placera den ur vägen.
3

masken områden som inte ska målas med maskeringstejp papper och tejp. Täck gripyta av rotorn med tejp och papper. Den gripyta är den plana, glänsande område där bromsklossarna sliden på rotorn. Placera små bitar av maskeringstejp på alla skruvar så att de inte blir belagda i färg.
4

Spray ett tunt skikt av färg på rotorerna och låt det torka. Kontrollera området för att se till att alla delar är belagd i färg. Spraya en andra och tredje skikt som behövs, vilket ger tid (ca 30 minuter) mellan rockar för färgen att torka.
5

Vänta några timmar innan du installerar bromsok och hjul så att den nymålade rotorer inte blir repig eller repig. Byt bromsok och hjul i omvänd ordning som de togs bort.
6

Placera domkraften under bilen, lyfta upp det för att ta bort vikt på stödbenet. Ta bort stödbenet och sakta sänka bilen till marken. Använd rörtång att dra öronen på hjulet.
7

Upprepa dessa steg för att måla rotorn på den motsatta sidan av bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84431.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.