Tips för en fyra Pipe Custom Exhaust

Avgassystem är ett av de områden som kan göra eller bryta en bils personlighet och användbarhet. När det gäller ljud, tänk på avgaserna som en grafisk equalizer för din motor, en väl utformad uppsättning av rören kommer att förstärka motorns nedre och mer honungssöta anteckningar, lyckades blanda dem vid höga varvtal med högre tonerna. En fyra-pipe anpassade avgassystem kan faktiskt bidra till att ge din bil en karaktär alla sina egna, men det kan också förvandla din bil till ett illegalt, huvudvärk-inducerande mess om de utförs dåligt. Fas Pipes
p Om du sätter en fyra-pipe avgassystem på en V8 (två på varje sida) undviker sedan bara koppla de fyra portarna på ena sidan i två genom att gå med intilliggande end-cylindrar. Istället, gå oavsett primärval, oavsett cylindrar som är 180 grader ur fas med varandra så att avgaserna är alltid flyter genom din två-till-en samlare. Detta kommer att bidra till att öka rörets "sophantering" kapacitet, eller förmågan att suga avgaser ut ur cylindern med hjälp av vakuum. "Tri-Y" headers kallas så eftersom de använder cylinder fasa, så forskning bildresultat för Tri-Y headers för din motor för att bestämma vilka cylindrar är ur fas.
Balansera flödet

p Om du skulle köra en enda, 10-fot långa rör från varje avgasport, skulle tryckpulserna insidan av detta rör någon gång börja backa upp och hindrar flödet. Denna omvända trycksättning kommer faktiskt knuffa avgaserna tillbaka in i motorn. Du kan undergräva denna process genom att installera ett avgas crossover mellan dina rör ca 2 till 3 meter från avgasportarna. Använd en vinklad "X-pipe" crossover snarare än en rak, old-school "H-Pipe" crossover för maximal effekt och en jämnare avgasljud.
Tune för Sound

Top Fuel dragsters och traktor-pull monster har massiva och ibland flera motorer, vilket är varför de kan komma undan med enskilda rör och ändå låter coolt. Däremot skulle en 1.6L Honda motor med samma inställning låter som fyra un-dova, 400cc dirt-bike motorer som körs i tandem, mer racket än kärnfullt. Att blanda avgaser anteckningar till något mindre motbjudande, överväga att bygga en egen 4-in-4 ut ljuddämparen och installera det någonstans i systemet. En all-stål kammare ljuddämparen skulle bevara det mesta av MUSTIGHET du letar efter, men noteringen kommer inte att vara så smidig som en glasfiber-packade ljuddämparen. Vad du än gör, gör inte rutten rören så att två exit på ena sidan av bilen och två exit på den andra. Gör detta, och oavsett var du står, kommer bilen låta som en övervuxen gräsklippare. Addera Electronic Controls

En fyra-pipe installationsprogrammet helt enkelt inte kommer att fungera med de flesta datorsystem styrsystem. Avgaserna-mounted O2 (syre)-sensor behöver en avläsning från alla cylindrar, inte bara den ena röret där du väljer att montera den. O2-sensorn skulle köra kallt, säger datorn att det finns för mycket bränsle. Datorn skulle kompensera genom att överdrivet lutar ut bränsleblandningen, oavsiktligt steka din motor. Du kan köra fyra O2 sensorer, men du behöver en dyr eftermarknad enhet bränsle (omprogrammerbar dator) för att göra det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84357.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.