DIY Gratis HHO Planer

Hybrid väte syre - HHO - generatorer är inget nytt, en Phillipino ingenjör vid namn Daniel Dingel byggde sin första vatten-driven bil så långt tillbaka som 1968, och folk fortfarande gör det idag. Medan många väljer att köpa en färdiga enheten (inte en dålig idé om du är ny till HHO scen och vill ha en bolt-in installation) vissa människor gillar att bygga sina egna. Som mest intressanta innovationer, HHO generatorer åberopa några ganska enkla hårdvara för att utföra ett antal komplexa uppgifter. Planen

en HHO generator består av en stapel av metallplattor med 2/16 till 1/8 av en tum. Plattan stacken sitter nedsänkt i en blandning av vatten och elektrolyt (mer om detta), och varje andra platta är ansluten till antingen en positiv eller negativ strömkälla. När du slår på strömmen till plattorna, försöker den sitt bästa för att korsa klyftan mellan dem, möter ett tunt lager av vatten på vägen. Den nuvarande bryter vattnets väte-syre-bindningar och de resulterande gaserna bubbla till toppen av cellen. Motorn suger dessa gaser (numera kallad knallgas eller HHO) bort och använder dem som en kombination bränsle och bränsle katalysator. (Det hjälper bensinen brinna effektivare.)
Cellmaterial

Du kan bygga en enkel och effektiv "Joe-cell-typ" HHO generator med följande: 10 3/16-inch tjocka, 2-tums diameter rostfria bilar "fender brickor", en 1/8-tums tjocka, 8-tums långa, 1/2-tums diameter Lexan rör; en 6-tums långa, 1 /4-tums diameter bult och matchande mutter, en 5-tums långa, 1/4-tums diameter bit gummi "krympslang" slang, två rostfria svetstråd kärnor, fyra 1-tums diameter plastbrickor samt två rostfria brickor av metall samma storlek. Hela paketet ska köra dig mindre än $ 20 på din lokala järnaffär.
Prepping Materials

Först kommer du vill slipa en 1 /4-tums djup platt plats på alla dina brickor. det enklaste sättet att göra detta är att temporärt skruva ihop dem med bulten för att göra en solid cylinder, och sedan slipa alla lägenheter på en gång. Efteråt, ta bort skruven, lyft värmen wrap över gängorna hela vägen upp till huvudet och ställa den på plats med en tändare (detta kommer att isolera bultgängorna från plattorna). Klipp din Lexan rör i sektioner i plattan distanser 1/4-tums exakt bred. Addera Montering av Cell

Håll bulten med huvudet nedåt, och (i denna ordning) falla på en metallbricka, en plastbricka, en stor fender bricka och en Lexan spacer. Efteråt, släpp annan fender brickan på spacer med platt plats orienteras exakt 180 grader motsatt den första. Installera en annan spacer, och upprepa proceduren tills du får slut på fender brickor och se till att varje platta är platt plats ligger mittemot den nedan. Skala bort överskottsvärme krympa, installera en plastbricka, en metallbricka och fästmuttern.

MIG svetsa rostfritt kärnorna stålstång till plana delar av plattorna på båda sidor, och lämna ca 6 inches av tråd kärnan exponeras som elektroder (terminaler). Släpp hela enheten i en flaska full med renat vatten och applicera 10 ampere positiv ström till en terminal och negativ till den andra. Bubblorna du ser är HHO gas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83980.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.