DIY Electric Turbo

Elektrisk turboladdare /laddningskompressorer som den beryktade ERAM får blandade recensioner, beroende på applikation. Många hävdar att en elektrisk fläkt inte kommer att sätta ut tillräckligt tryck eller luftflöde för att göra någon större skillnad i hästkrafter, men som till stor del beror på motorn. Hursomhelst, det är ett intressant experiment, och kan ge så mycket som 30 hästkrafter på en liten förskjutning motor. Delarna

Du behöver två Turbo 4000 marina länspump blåsmaskiner tillgängliga online från många källor för så lite som $ 35 styck. Du kommer att behöva två, eftersom de är bara förmåga att flyta omkring 230 CFM (kubikfot per minut) luft styck, så man själv inte skulle ha en bön för strömmande tillräckligt med luft för att föda något större än en gräsklippare .

För kanalisation, behöver du cirka 15 meter av 4-tums aluminium torktumlare kanal, en 2-in-1 4-tums PVC split, minst sex 4-tums slangklämmor och någon sorts av adapter för att passa torrare kanalisation till din motor spjällhuset eller luft-box intag.

Kabeldragning är enkel och kräver en 30-fots rulle av både röda och svarta 16-gauge wire, en switch och lämpliga anslutningar . Addera förmontering

tanke listan med delar, bör aggregatet vara ganska uppenbart. Skruva de två länspumpar tillsammans bottom-till-botten genom att föra in fyra bultar genom sina fästen och ansluta en 8-tums avsnitt av torken kanalisation till utgången på båda pumparna. Anslut dessa slangar till PVC-kontakten och hitta en bra fästpunkt för din fläkt montering. Bifoga en 3-till-5-fots längd tork kanalisation till PVC: s utlopp och kör den antingen till luftfiltret box eller spjällhuset.

Du kan behöva täta luften låda med lite silikon till undvika ett uppsving läcka. Om ditt lager air-box visar alltför mycket av en pärs att täta, överväga att använda ett par av kon filter på eTurbo s inlopp och köra din kanalisation direkt till spjällhuset eller mass-air sensor.

Wiring

Splice den röda tråden leder från varje pump tillsammans och göra samma sak med de svarta ledningarna. Förläng de svarta ledningarna med en enda lång tråd och anslut den till din negativa batteripolen.

Montera din valda brytare i hytten där det faller mest lätt till hands och kör en röd tråd från ingångssidan av din switch antingen till batteriets pluspol eller till en switchad (tändning-aktiverad) kraftkälla under instrumentbrädan. Anslut den positiva (röda) ledningar leder från eTurbos till utgången på din switch med en 10-fots längd röd tråd. Vrid omkopplaren på att kontrollera att dina turbos blåser luft i motorn istället för ut ur den och börja köra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83612.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.