Stagstång Fördelar

Strut barer, eller stabilisator barer är de mer korrekt kallas, mer jämnt fördela spänningen mellan vänster och höger stagen i en bil. De är även kallad anti-vingla eller krängningshämmare. Tänk på de krafter du känner på din kropp när du stänger din bil: Du känner ett tryck eller kasta på utsidan av svängen och tenderar att kompensera genom att luta sig in i tur att hålla sig upprätt. Strut barer fungerar på liknande sätt genom att stabilisera eller dela som rullar spänningen mellan vänster och höger fjäderben. Varför denna fråga

Mängden svajar en bil har när det visar minimeras, fördela vikten jämnare mellan vänster och höger. Som ett resultat, mer av däcken förblir stabilt på vägen, vilket ger bättre dragkraft och hantering.
Mer Dramatiskt

Vissa fordon har ett rykte om att rulla över lättare än andra. Ju högre bilen sitter, desto högre dess tyngdpunkt. När du slår en hög-stepping bil med hög hastighet, chanserna att det rullande är större än med, säg, en Mini Cooper eller Miata, som sitter lägre på vägen och har lägre tyngdpunkter. En strut bar, med jämnare fördelning valskraften, hjälper till att hålla fordonet upprätt.
Fler fördelar

Utan krängningshämmare, en oproportionerligt stor del av vikt läggs på olika fordonskomponenter, inklusive stagen och fjädring. När de spänningar som uppstår genom att vrida rutinmässigt delas, diverse bildelar slitage jämnare. Och det är inte onödig stress placeras på en strut mer än den andra, vilket kan orsaka för tidig misslyckande och behovet av ersättning (om du kör en Formel 1 race bil och ständigt vänder sig till vänster och har en hel pit crew att fixa saker ändå).
Downsides
p Om en strut bar inte matchar ett fordons prestanda, kan den överföra för mycket stabilitet, blir körningen alltför hård, och du förlorar hantering. Med andra ord är bula på ena sidan vidarebefordras till den andra. Helst vill du ett stabiliseringsmedel som begränsar krängning med ut offra oberoende av däcken. (Det är därför du hör annonser hela tiden för "oberoende upphängning.) Om du off-road, ibland du inte vill ha en krängningsstång eftersom det är bättre att ha den fjädring agera självständigt. Vissa nyare Jeepar, till exempel, har snabb- frisättning stabilisatorer så det vänstra däcket kan klättra över en stor log medan den högra däcket kan hålla stadigt på marken. Addera eftermarknad Strut Bars

Strut barer har traditionellt varit eftermarknad tillägg. Men några sportiga, högre prestanda fordon har börjat införliva dem i standard teknik, inklusive Pontiac GTO, den Maxza RX-8 och Ford Mustang Bullitt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/94972.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.